BØRSRAS: Markedsverdien til Meta falt med det rundt 220 milliarder dollar
BØRSRAS: Markedsverdien til Meta falt med det rundt 220 milliarder dollar

Historisk børsnedgang for Facebook-eier Meta

Facebook-eieren Meta hadde et kursfall på nesten 25 prosent da New York-børsen åpnet torsdag, og mistet over 200 milliarder dollar i markedsverdi.

Fallet kommer etter at selskapet la fram en kvartalsrapport som viste økte kostnader, færre brukere og et vesentlig dårligere resultat enn samme periode i 2020.

Markedsverdien til Meta falt med det rundt 220 milliarder dollar, eller litt rundt 2.000 milliarder kroner, ifølge AP.

Ifølge Bloomberg er Metas nedgang på nåværende nivå den største nedgangen i markedsverdi for et amerikansk selskap noensinne. Men markedene har hatt store svingninger den siste tiden, så det er ingen garanti for at nedgangen kommer til å vedvare.

– De skuffende inntektene til Meta og musikkstrømmetjenesten Spotify – som har rapportert et kvartalsvis tap og anslått lavere fortjeneste i den kommende inntjeningsperioden – har brakt investorene ned på bakken med et smell, mener analytiker Craig Erlam ved handelsplattformen OANDA.

Analytiker ved Briefing.com, Patrick O'Hare, mener Meta-stupet vitner om at bærekraften til selskapenes evne til å hente seg inn igjen etter tap burde tas med en klype salt.

Meta trakk også med seg andre selskaper i nedgangen, og alle de tre hovedindeksene i USA, Nasdaq, Dow Jones og S&P 500, åpnet med nedgang.

Også det norske oljefondet kan ha blitt påvirket, skriver E24. Oljefondet eier aksjer i Meta, og kan ha et papirtap på 20 milliarder som følge av nedgangen.

(©NTB)