SELGER UNNA: Meg Whitman, styreleder i HP og sjef i HPE, selger unna programvarevirksomhet. Foto: HP

HP selger unna programvare

It-gigantene kvitter seg med programvare. Open Text kjøper kundekommunikasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Kanadiske Open Text kjøper den delen av HP som har med tjenester og programvare for kundekommunikasjon for 2,6 milliarder kroner (315 millioner USD). Dette inkluderer HP Exstream, HP Output Management, HP TeleForm og HP LiquidOffice.

Samler og deler data

Open Text er basert i Ontario, og har spesialisert seg på programvare og tjenester for søk, samling, systemering og deling av forretningskritisk informasjon fra og formodentlig til de fleste typer enheter. Kundene er typisk større selskaper.

Oppkjøpet skal styrke Open Text innen redigering, arbeidsflyt og formidling av budskap til flere kanaler samtidig.

I forrige måned kjøpte kanadierne kundehåndteringsprogramvare og –tjenestevirksomheten fra HP for 1,4 milliarder kroner (170 millioner USD).

Investorene belønner

Det er ikke klart hvilken effekt overtakelsen vil ha for de norske HP-ansatte som driver salg og tjenesteutvikling av denne produktporteføljen. HP og Open Text sier i samband med transaksjonen at de ser på hvordan selskapene kan jobbe sammen på andre felter også.

Open Text får en markert oppgang på Nasdaq-børsen i New York etter annonseringen. Selskapet har vært på kjøper’n denne våren, og strategien gir åpenbart mening for investorene.

Overføringen mellom HP og Open Text gjennomføres 1. august. Formalitetene antas å være gjennomført på våren neste år.