VINNER: Sheila Jasanoff vinner den prestisjetunge Holbergprisen for 2022. (Foto: Martha Stewart)

Vinneren av Holbergprisen er kåret

Det er Sheila Jasanoff ved Harvard University som vinner Holbergprisen 2022.

I dag ble det kjent at amerikanske Sheila Jasanoff tildeles Holbergprisen for sin fremragende forskning innen vitenskaps- og teknologistudier. I tillegg får den finske teologen Elisa Uusimäki Nils Klim-prisen.

– Jeg vil sende de hjerteligste gratulasjoner til Sheila Jasanoff og Elisa Uusimäki som vinnerne av Holbergprisen og Nils Klim-prisen. Deres fremragende arbeid gir oss grunn til optimisme og minner oss om hvor viktig forskning er for å forstå og forbedre verden, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding.

I dag offentliggjorde Holbergprisens styre at det er professor i vitenskap- og teknologistudier, Sheila Jasanoff ved Harvard University, som vinner Holbergprisen 2022. Hun er blitt en pioner innen samfunnsvitenskap gjennom sin forskning på den rolle vitenskap og teknologi har i jus, politikk og policy i moderne demokratier.

Holbergprisen er en internasjonal forskningspris der forskere innenfor humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi blir hedret for akademiske bragder. Holbergprisen har en verdi på 6 millioner kroner og deles hvert år ut i en høytidelig seremoni ved Universitetet i Bergen i juni.