Sintef vil gjøre data fra bygg tilgjengelige for forskning Ønsker å knytte til seg flere dataleverandører til nytt prosjekt.
Vil bli «teknologisk supermakt» Storbritannia planlegger å investere 360 millioner pund – 4,5 milliarder kroner i innovasjon.
AI-drevet språkmodell kan bidra til bærekraft-revolusjon En ny studie indikerer at det er mulig å skape kunstige proteiner som kan bryte ned avfall og plast.
Forskning på firedagers arbeidsuke: blir permanent for flere britiske selskap Mener såkalt "quiet quitting" kan minske hvis selskaper endrer struktur.
Deler ut 4,6 millioner til forskning på medier og dataspill Medietilsynet fordeler pengestøtte til 17 forskjellige prosjekter. De fleste av disse handler om kritisk medieforståelse og utfordringer knyttet til dagens mediebruk.
Møt Telenors nye direktør for forskning og innovasjon Satser tungt på KI og maskinlæring – men det må være etisk.
Over hundre millioner fra EU til norsk KI-selskap Iris AI slo ut konkurranse fra hele Europa og får 146 millioner fra EUs innovasjonsråd.
Regjeringen rydder og gir penger til Forskningsrådet Brudd på regler for bevilgning og manglende økonomistyring har preget Forskningsrådet i nyere tid. Redusert utlysning til nye forskningsprosjekter har vært et resultat. Regjeringen vil gi nå 1,64 milliarder kroner ekstra til Forskningsrådet etter opprydning.
Bruker maskinlæring for å avsløre kreft tidlig Tarmkreft kan oppdages tidligere når maskinlæring brukes i analyse av bakteriegener i enormt datamateriale.
Ny forskning: HR-algoritmer er automatisert pseudovitenskap Forskere sier HR-algoritmene er slangejus i forkledning.
Forskning i krysningspunktet digitalisering og bærekraft Høgskolen i Innlandet sitt nye forskningssenter for digitalisering og bærekraft ble offisielt åpnet i Kongsvinger fredag.
Nytt EU-prosjekt: skal forske på Alzheimer med KI Evandro Fei Fang skal lede UiO sitt bidrag i et omfattende forskningsprosjekt og nettverk, finansiert gjennom Horisont Europa.
Nytt transportsystem for internett Nylig lanserte Apple en ny mekanisme for transport av data som vil gjøre livet enklere for utviklere. Professor Michael Welzl ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo er hjernen bak.
Fremtidens blodtrykksmåleteknologi En eletronisk tatovering har satt fart på utviklingen av blodtrykksmåling i USA.
Kreftforskningsprisen 2022: banebrytende bruk av KI Forskningen til Håvard E. Danielsen har gitt svært presise prognoser.
Ny forskning: vi glemmer mer av googling Ny forskning fra Universitetet i Köln sier vi har lettere for å glemme av enkel informasjonstilgang.
Vinneren av Holbergprisen er kåret Det er Sheila Jasanoff ved Harvard University som vinner Holbergprisen 2022.
Ny forskning på smidig teamarbeid Forskere har modifisert eksisterende modell slik at den er tilpasset programvareutviklingsteam med smidig metodikk.
Kvinner på etterskudd i digitalisering Ny studie fra Universitetet i Agder viser at kvinner henger etter på digitaliseringsfronten.
Holder samiske språk i live med språkteknologi I dag er det samenes nasjonaldag. Vi har snakket med gruppen for samisk språkteknologi på Universitetet i Tromsø.
195 millioner kroner til nyskapende teknologiprosjekter Forskningsrådet investerer i ti prosjekter som kombinerer IKT, nanoteknologi og bioteknologi.
Trening av KI skaper gigantiske utslipp Å trene en eneste KI-modell avgir like mye CO2 som fem biler i hele deres livsløp.
Sigma2 anskaffer ny nasjonal lagringsinfrastruktur Etablerer det klart største tilbudet for datalagring for forskning i Norge.
– Universitetet i Oslo har Norges sterkeste informatikkmiljø Forskningssenteret Dscience ved UiO er offisielt åpnet.
Nytt prosjekt skal gi mer kunnskap om digitalisering i skolen Forskningsprosjektet, som er et samarbeid mellom Høgskulen i Volda, Universitetet i Stavanger og Universitetet i Oslo, skal se på utvikling og trender i den norske grunnopplæringen.
Podcast: Makt fra menneske til maskin Digitaliseringspådd-stammissen, professor Tale Skjølsvik er tilbake i studio. Vi skal innom Oslo Met, individualisert utdanning, bygg som en plattform og ehelse-Norge som digital modell for hele verden.
Mener det er behov for tiltak for å rekruttere jenter til teknologifag Forskere fra Vestlandsforskning mener at oppmuntring må til for å få jenter til å velge teknologi- og realfagsutdanninger.
Norske universiteter fikk mest penger til forskning fra Brussel Universitets- og høyskolesektoren i Norge henter hjem den høyeste andelen av EU-midlene til norske forsknings- og innovasjonsprosjekter.
Vil bringe Norge inn i kvante-alderen Nytt forskningssenter for kvantedatateknologi. Norsk industri snuser på mulighetene.
Får seks millioner euro av EU for å utvikle KI-basert helseapp Av EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horizon 2020.
Vil lage et forskningssenter av internasjonale dimensjoner Da forskningssenteret Dscience ved UiO kastet loss ved nyttår, er det med professor Morten Dæhlen ved roret. Han har høye ambisjoner for nyskapingen.
Ingen streik i forskningsinstituttene Norsk Tjenestemannslag og Abelia ble natt til fredag enige i meklingen og det blir dermed ingen streik blant de ansatte i forskningsinstituttene.
– Et stramt budsjett med fokus på digital næringsutvikling STATSBUDSJETTET 2021: IKT-Norge mener det er mye bra, men påpeker likevel noen feilprioriteringer i statsbudsjettet for 2021.
Dataspill gir ikke barn psykiske problemer Barn som viser tegn på spillavhengighet er ikke mer utsatt for psykiske vansker, viser ny forskning. Noen får til og med mindre angst enn andre.