DYR PROJEKTOR: Sony VPL5000ES finner neppe veien inn i stua til folk flest. (Foto: Sony)
DYR PROJEKTOR: Sony VPL5000ES finner neppe veien inn i stua til folk flest. (Foto: Sony)

Hjemmekinoprojektor til 65.000 euro

Sony kaller den nye Sony VPL VW5000ES  for verdens mest avanserte hjemmekinoprojektor. Det gjenspeiler seg i så fall i prisen.

65.000 euro utgjør i dag i overkant av 600.000 kroner. Dette er prisantydningen for Sonys laserlysprojektor VPL5000ES.

Projektoren er utrustet med 4K-oppløsning og har en laserlysmotor som gir en lysstyrke på hele 5.000 lumen, ifølge pressemeldingen fra Sony.

Den nye hjemmekinoprojektoren støtter HDR-teknologien, High Dynamic Range, en fototeknologi som nå også brukes i film- og video-produksjon for å utvide farge- og kontrastområdene. Poenget er å sikre at flere detaljer blir synlige både i høylys og i skyggeområder i bildene.

Uten hakking i 4K

Den nye projektoren, som blir tilgjengelig i Europa i første kvartal neste år, støtter en funksjon som Sony kaller Advanced Motionflow og som skal bidra til å redusere uskarphet og bevare lysstyrken. Projektoren gjør det mulig å se actionfylt innhold som sportsbegivenheter helt uten hakking selv når det sendes med 4K-oppløsning, ifølge Sony.

Blant de andre egenskapene ved projektoren nevner vi et nyutviklet flytende kjølesystem med lavt støynivå som gjør at man kan plassere projektoren nær inntil brukerne uten at lydopplevelsen blir påvirket.

Laserlysmotoren har rask av-/på-tid uten ventetid på nedkjøling.