PORTREPLIKATOR: Fujitsu er på banen med ny felles portreplikator og felles holder for nettbrett. (Foto: Fujitsu)

Vil gi ansatte mer valgfrihet

Fujitsu er klar med mange nye pc-er og standardisert portreplikator.

Fujitsu lanserer nå en rekke nye bærbare pc-er og hybrid-pc-er i femte generasjon av Intel Core-prosessor-familien.

Storlanseringen tar særlig sikte på å møte behovene til bedrifter som i stadig større grad lar de ansatte selv velge verktøy som passer deres behov, ifølge Fujitsu.

Standardisert portreplikator

Samtidig lanserer Fujitsu en ny, standardisert portreplikator for bærbare pc-er og en felles holder for nettbrett.

– Den nye, standardiserte dokkingstasjonen senker de totale eiekostnadene fordi kundene kan redusere innkjøpene av maskivare ved å gjenbruke eksisterende dockingstasjoner selv ved pc-skifte, sier direktør Dag Melheim hos Fujitsu Norge.

– I dagens fleksible «hot-desk»-arbeidsmiljø vil mobile brukere sette pris på å enkelt kunne koble seg på uavhengig av faste plasser og lokasjoner, sier han.

Lifebook og Stylistic

De nye modellene som Fujitsu lanserer nå, hører hjemme i selskapets Lifebook- og Stylistic-produktserier. 

Blant de viktigste nyhetene er økt batteriitid, høyere skjermoppløsning og bedre ytelse.

Fujitsu tilbyr nå ultrabærbar pc med opptil 24 timers batteritid.

VALGFRITT: Fujitsu Lifebook S935 kan leveres valgfritt med eller uten berøringsfølsom skjerm.

Blant de nye modellene finner vi Fujitsu Lifebook S935, som leveres med opptil 24 timers batteritid. Dette er en bæbar som veier 1,24 kg og har en 13,3-tommers skjerm med oppløsning på 2560 x1440 piksler. Maskinen kan leveres med vanlig skjerm eller med berøringsfølsom skjerm.

Sikkerhetsteknologien PalmVein Sensor for identifisering av brukeren er innebygd, og pc-en leveres med kryptert SSD og smartkortleser.

TYNN: Fujitsu Lifebook T935 er bare 17,1 mm tykk.

Fujitsu Lifebook T935 er en hybrid-pc med en tykkelse på bare 17,1 millimeter. Også denne har en 13,3-tommers skjerm med samme oppløsning som S935, og som S935 har den bakbelyst tastatur.

Fujitsu Lifebook T725 er også en 2-i-1-pc. Den passer til den nye forankringsstasjonen og er utstyrt med en 12,5-tommers IPS-skjerm.

Den optiske stasjonen kan byttes ut med ekstra batteri, harddisk eller rett og slett ingenting, for å spare vekt.

14-TOMMER: Fujitsu Lifebook U745.

Fujitsu Lifebook U745 er en 14-tommers bærbar pc som også er kompatibel med Fujitsus standard dokkingstasjon. Den har bakgrunnsbelyst tastatur og magnesium-ramme, og er utstyrt med PalmVein-sensorteknologien, som verifiserer brukerens identitet basert på unike blodåremønstre i håndflaten.

990 GRAM: Fujitsu Stylistic Q775 kommer med en 13,3-tommers skjerm.

Fujitsu Stylistic Q775 er en hybrid-pc med 13,3-tommers skjerm og et bredt spekter av tilkoblingsmuligheter som blant annet omfatter LTE, Blutooth og NFC. Vekten er bare 990 gram, og batteritiden er oppgitt til mer enn 10 timer.

Prisen på Fujitsu Lifebook starter på 11.000 kroner, mens den nye Lifebook S935 har en veiledende pris på 10.500 kroner – prisene er uten mva. 

De nye modellene kommer i salg i midten av februar, ifølge Fujitsu.