SYV MÅ GÅ: Selskapet bak MMO-er som Age of Conan og The Secret World (bildet) sier opp syv ansatte og overfører 13 ansatte i Canada til et annet selskap. (Illustrasjonsfoto: Funcom)

Syv må gå i Funcom

TIl sammen syv medarbeidere er oppsagt i Norge og USA, 13 kanadiske ansatte overføres til et annet selskap.

Å utvikle dataspill kan være en tøff bransje, og den norske spillutvikleren Funcom er intet unntak. Selskapet hadde et rapportert underskudd (PDF) på nesten 50 millioner kroner i tredje kvartal i 2014, mot omlag 6,2 millioner kroner i overskudd tilsvarende kvartal året før.

Nå tar selskapet grep, og opplyser i en melding datert selveste julaften at til sammen syv ansatte ved det norske og det amerikanske kontoret må gå. Det er uvisst hvor mange av de syv stillingene som kuttes i Norge.

Funcom sier i meldingen at de som nå mister jobben skal få støtten de trenger for å klare overgangsperioden. Hvilken støtte det er snakk om, eller detaljer rundt eventuelle sluttpakker, er ikke opplyst.

Som en del av omorganisering i selskapet flyttes også 13 work-for-hire-ansatte ved Funcoms studio i Montreal, Canada, til et selskap ved navn Nvizzio Creations.

- De andre ansatte i Funcom Games Canada vil fortsette å jobbe i sin nåværende kapasitet og på sine aktuelle prosjekter i selskapet, heter det i meldingen.