SATSER: GET Academy gir unge med digital kompetanse en vei tilbake til utdanning og arbeid. De tre grunnleggerne Geir Sollid, Eskil Domben og Terje Kolderup, og Kronprinsparet, er enige om at dette er en gruppe unge det er viktig å satse på. (Foto: Katrine Lunke / Apeland)

Get Academy får dobbel fond-støtte

Både Kronprinsparets Fond og Ferd Sosiale Entreprenører går inn for å bidra til kvalitet, vekst og bærekraft i den uavhengige skolen for it-utviklere.

Get Academy i Larvik gir unge utenfor arbeidslivet yrkesrettet it-utdanning. Nå går både Kronprinsparets Fond og Ferd Sosiale Entreprenører inn for å bidra til kvalitet, vekst og bærekraft.

– Get Academy gir unge i utenforskap kompetanse i it og hjelper dem videre inn i arbeid. Vi gleder oss til å bidra til at tilbudet kan vokse og nå enda flere unge, sier Katinka Greve Leiner, daglig leder i Ferd Sosiale Entreprenører, i en pressemelding. 

Både Ferd SE og Kronprinsparets Fond har i år sett etter nye prosjekter å støtte. 

Kronprinsparets Fond har som mål å bidra med kompetanse, penger og nettverk for at prosjektene skal bli bærekraftige og vokse.

Delta i fellesskapet

Kronprinsparets Fond inviterte fire finalister - UngRehab i Rauland, Garasjin ved Valdres Gatebil på Fagernes, Pitstop fra Sotra og Get Academy fra Larvik - til å presentere seg for Kronprinsparet, Fondets styre og partnere. Etter en avstemning der, tok Fondets styre den endelige beslutningen. 

– Dette er fire veldig dyktige sosiale entreprenører, som alle bidrar til å gi unge nytt håp og ny motivasjon. Kronprinsparets Fond arbeider for at alle unge skal bli inkludert og engasjert i samfunnet. Det er akkurat det Get Academy gjør. Vi ser fram til å samarbeide med dem for at flere unge kan føle at de deltar i fellesskapet, sier Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond. 

Utdanning i turbofart

Get Academy jobber systematisk styrkebasert. I løpet av 20 uker får unge en turboutdanning innen koding og programmering, og deretter får de praksis i ett år i en bedrift med tett oppfølging. I dag har Get Academy ca. 100 deltakere. Mange av dem har bakgrunn som gamere og har stått på utsiden av arbeidslivet. Siden 2017 har ca. 450 deltakere startet på Get Academy. 

De aller fleste plassene sponses av bedriftene, som deretter får kvalifiserte it-utviklere i praksis i sin bedrift. Get Academy holder til i Larvik, men har deltakere fra hele landet. 

– Vi er ufattelig glade for å få støtte fra to av landets ledende aktører. Med denne solide støtten kan vi få enda flere unge ut i jobb, sier Eskil Domben i meldingen. Han er co-founder i Get Academy sammen med Terje Kolderup og Geir Sollid.