HANDELSKRIG: Kina vil gjøre det vanskeligere for utenlandsk produksjon av prosessorer. (Foto: Istock)

Kina begrenser eksport av halvledermateriale

Kina intensiverer konkurransen om mikrobrikker – stanser eksport av viktige råvarer.

Publisert Sist oppdatert

Gallium og germanium, disse to råvarene blir nå vanskeligere å få tak i fra Kina. Og det er dårlige nyheter for mikrochipindustrien.

Handelskrigen mellom Kina, USA og Europa er giret opp et hakk. Kina innfører nå strenge restriksjoner på eksporten av metallene gallium og germanium. Og nettopp disse to råmaterialene spiller en viktig rolle i både halvleder-, telekommunikasjons- og elektrisk bilindustri.

Eksportkontroll

Gallium og germanium, sammen med deres kjemiske forbindelser, vil bli underlagt eksportkontroll designet for å beskytte kinesisk nasjonal sikkerhet fra 1. august, sa Kinas handelsdepartement i en uttalelse mandag.

Det skriver Bloomberg

Eksportører av de to metallene må heretter søke om lisenser fra handelsdepartementet hvis de vil fortsette å sende dem ut av landet, og vil bli pålagt å rapportere detaljer om utenlandske kjøpere og deres applikasjoner.

Handelskrig

Dette trekket fra Kina er bare det siste i en fullblåst handelskrig der USA nylig har truffet stadig mer aggressive tiltak for å forhindre Kina fra å få overtaket, og har oppfordret allierte i Europa og Asia til å gjøre det samme.

Den begrensede eksporten kommer midt i en tid da nasjoner rundt om i verden arbeider for å gjøre sine forsyningskjeder av avhengige av utenlandsk utstyr.