Hodesett mot kontorstøy

Cebit: Flere enn noensinne plages av støy på kontoret. Plantronics lanserer hodesett for bruk i bråkete kontorlandskap.

Hodesettfabrikanten Plantronics har fått utført en spørreundersøkelse i bedrifter med mer enn 250 ansatte i Storbritannia, Frankrike og Tyskland. Undersøkelsen viser at svært mange opplever kontorstøyen i åpne kontorlandskap som plagsom.

Dessuten går støyen ut over kvaliteten på arbeidet, ifølge undersøkelsen. Mange av de spurte tror de hadde vært mye mer produktive om de hadde arbeidet i et mindre støyende miljø.

Hodesett med støydemping

På Cebit-messen i Tyskland har Plantronics lansert sin løsning på problemet: Selskapets første stereohodesett med aktiv støydempingsteknologi myntet på kontorarbeid. Blackwire 725 kan brukes både til vanlige telefonsamtaler og til telefonkonferanser og webkonferanser med flere deltakere. I tillegg kan hodesettet brukes til å lytte til musikk og til å høre på lyden fra videoavspilling.

Mikrofonen med innebygd støykanselleringsteknologi optimaliserer brukerens egen stemme når man er i samtale, og lydkvaliteten blir automatisk justert når man lytter til musikk.

Brukeren har dessuten tilgang til en liten kontrollenhet på høyttalerledningen.

Mikrofonen støtter frekvensområdet 100 Hz-8 kHz, mens høyttalerne håndterer frekvensområdet 20 Hz-20 kHz. Hørselen beskyttes mot lydnivå over 118 dBA.

I undersøkelsen som analysefirmaet Opinion Matters utførte for Plantronics, svarte 89,9 prosent av de spurte i Storbritannia at kontorstøy har negativ effekt på arbeidssituasjonen.  I Frankrike var tallet 93,5 prosent og i Tyskland hele 96,5 prosent.

Snakker i mange slags omgivelser

I undersøkelsen kom det  også frem at mange i våre dager må utføre telefonsamtaler mange andre steder enn bare ved sin egen kontorpult og mens de utfører annet arbeid  samtidig.

DEMPER BRÅKET: Plantronics Blackwire 725 har innebygd støykansellering.

Plantronics benyttet Cebit-messen til å lansere produkter myntet på mange forskjellige arbeidssituasjoner. For eksempel lanserte selskapet Voyager Edge UC, et trådløst hodesett som skal tåle røffe omgivelser, inkludert både regnvær og kaffesøl, ifølge produsenten.

Man kan håndtere innkommende samtaler og en rekke andre funksjoner – inkludert å ringe tilbake – ved hjelp av stemmestyring.

Calisto 610 er en ny trådløs høyttalertelefon som skal gjøre det enkelt å sette opp konferansesamtaler hvor som helst, ifølge Plantronics.

Clarity 340 er et nytt telefonhåndsett myntet på kunnskapsarbeidere som har utfordringer med syn, hørsel eller fingerferdigheter. Målgruppen omfatter blant annet eldre ansatte som ønsker et håndsett med ekstra store knapper, stor og klar tekst på skjermen og forbedret lydkvalitet.

– Påvirker produktiviteten

– Akustikk spiller en enorm rolle i arbeideres tilfredshet og produktivitet på arbeidsplassen, sier Europa-direktør Philip Vanhoutte hos Plantronics.

RAMMER PRODUKTIVITETEN: Høyt støynivå på jobben går ut over produktiviteten, hevder Plantronics-direktør Philip Vanhoutte. (Foto: Toralv Østvang)

– I dagens landskap er det utrolig viktig for bedrifter å forstå hvordan lyd påvirker bunnlinjen og at de iverksetter nødvendige tiltak for kontrollere akustikken i lokalene. Vi er opptatt av å sikre at arbeidere har de riktige løsningene for høykvalitets kommunikasjon. Uansett om man arbeider i et åpent kontorlandskap, på flyplassen, kafeen eller hjemmefra, sier Vanhoutte.