SIGNERTE AVTALE: Kristin Nyberg, administrerende direktør i Twoday og assisterende helsedirektør Olav Slåttebrekk. (Foto: Twoday)
SIGNERTE AVTALE: Kristin Nyberg, administrerende direktør i Twoday og assisterende helsedirektør Olav Slåttebrekk. (Foto: Twoday)

Helsedirektoratet velger Twoday

It-bransjen: Twoday har som eneste leverandør blitt valgt som strategisk samarbeidspartner for Helsedirektoratet de neste fire til seks årene.

Publisert Sist oppdatert

– God helse ligger til grunn for god utvikling av det norske samfunnet. For å sikre bedre tjenester i helsesektoren, trygg beredskap i kriser og fremme god helse i befolkningen må vi bruke teknologien smartere, sier administrerende direktør i Twoday, Kristin Nyberg, etter at Twoday, som eneste leverandør, ble valgt som strategisk samarbeidspartner for Helsedirektoratet. 

Målet med avtalen er å levere gode digitale tjenester til helseforvaltningen. 

Avtalen omfatter systemutvikling og dataanalyse på det operative nivået. Kontrakten ligger på en årlig verdi på opp til 200 millioner kroner. Kontraktsperioden er på fire år, med mulighet for to års forlengelse. Twoday har med seg samarbeidspartner Bouvet som underleverandør. 

Digital transformasjon

– Helsedirektoratet skal være en pådriver for fornying og forbedring gjennom digitalisering. Vi er derfor glade for å ha valgt en langsiktig samarbeidspartner som skal bistå på både strategisk og operativt nivå på tvers av hele Helsedirektoratets systemportefølje, sier Olav Slåttebrekk i Helsedirektoratet, i meldingen fra Twoday. Han fortsetter:

Helsedirektoratet har valgt én samarbeidspartner på denne omfattende avtalen. Det innebærer at Twoday skal ta et helhetlig ansvar for at Helsedirektoratet skal nå sine mål for digital transformasjon de neste årene. 

– Sammen med Twoday skal vi utvikle bedre tjenester til helseforvaltningen. I takt med digitaliseringen ellers i samfunnet må vi i Helsedirektoratet ta en aktiv posisjon for å utnytte de offentlige midlene på en mest mulig effektiv måte. Valg av teknologi, bruk av smarte metoder og kostnadseffektiviseringer vil føre til at vi kan utrette mer for mindre, sier Slåttebrekk. 

På det operative nivået skal Twoday bistå med modernisering, produktutvikling, data og AI. 

– Avtalen med Helsedirektoratet er midt i vår kjernekompetanse. Vi får anledning til å hjelpe Helsedirektoratet med sitt viktige samfunnsoppdrag, der bruk av data og innsikt er kritisk for å skape tillit og transparens i samfunnet. Teknologien er i stadig utvikling, og vi gleder oss til å jobbe sammen med Helsedirektoratet som er så fremoverlente, sier Kristin Nyberg i Twoday.