SIKRER DATA: Hiddn Secuity utvikler avanserte sikkerhetsprodukter for bedrifter, myndigheter og privatpersoner.

Nederland velger norsk krypto

Nederlandsk sikkerhetsmyndighet har inngått avtale med Hiddn Security for sikring av bærbare og stasjonære pc-er.

Hiddn Security utvikler og selger avanserte krypteringsprodukter til forsvar, myndigheter og små og store selskaper. Nå har selskapet landet en prestisjekontrakt med det sikkerhetsmyndighetene i Nederland, Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV).

Innenriksdepartementet i Nederland, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, har gjennomført tester av Hiddn Security sine krypteringsprodukter for bærbare og stasjonære pc-er, og selskapet melder at de innen kort tid vil motta sertifiseringssertifikat fra NBV som den eneste leverandør av et slikt produkt.

- Dette er en milepæl for Hiddn Security, og en ytterligere bekreftelse på at krevende kunder velger selskapets ledende teknologi for sikring av sensitive data på bærbare og stasjonære pc-er, sier administrerende direktør Gudmundur Einarsson i en melding.

Avtalen løper over fem år, og har en verdi på mellom fem og ti milioner kroner det første året. Det forventes økende omsetning de neste fire årene av avtalen.

Produktet som skal leveres består av en kryptert harddisk og en integrert krypteringsbrikke samt smartkort med en databrikke. Smartkortet inneholder digitale krypterte nøkler for å låse opp pc-en, og når brukeren taster inn passord ved oppstart blir den krypterte nøkkelen sendt fra smartkortet til pc-en. Først da starter pc-en opp. Når maskinen lukkes vil nøkkelen slettes i pc-en, og det er umulig for uvedkommende å få tilgang. 

De 2,5" store og 7mm tykke diskene er beskyttet med AES 256-kryptering, og passer i de fleste pc-er. 

Her i Norge har Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) også godkjent selskapets produkt for bærbare og stasjonære pc-er, i tillegg til Hiddn sin krypterte minnepinne (Cocrypt), for sikkerhetsnivå B (Begrenset). Begge produktene er de eneste NSM-godkjente løsningene for sin bruk i Norge så langt.

Leveranser til Nederland begynner i nåværende kvartal.