VIRTUELT BILKJØP: Volvo er ett av selskapene som har begynt å se på praktiske anvendelser av Microsoft Hololens. (Foto: Microsoft)

Hololens kommer til Europa

Microsoft har kunngjort seks nye land der selskapets AR-brille Hololens skal tilbys.

Publisert Sist oppdatert

Fire av landene som får Hololens-leveranser utenfor Nord-Amerika er i Europa, og omfatter Storbritannia, Irland, Frankrike og Tyskland. I tillegg kommer produktet også til Australia og New Zealand. Leveranser skal starte i november.

Ifølge meldingen fra Microsoft er dette et svar på det selskapet omtaler som «en enorm begeistring og interesse blant utviklere og kommersielle kunder og partnere fra hele verden».

Mange anvendelser

2016 har vært utropt til året da virtuell virkelighet (VR - «Virtual Reality») og tilpasset virkelighet (AR - «Augmented reality») virkelig skulle slå gjennom. Dette kan man nå si stemte, etter at Oculus Rift, HTC Vive og nå sist, Playstation VR nå har begynt leveranser.

Microsoft har egentlig vært seint ute med sine Hololens AR-briller, men selskapet har likevel klart å lage svært mye blest om sin løsning.

IDC har tidligere estimert at den globale omsetningen for markedet «Mixed Reality (MR)» vil vokse fra 5,2 milliarder dollar i år til 162 milliarder dollar i 2020.

Selv om ikke Microsoft Hololens har vært åpent tilgjengelig på markedet ennå, har det ifølge nettsiden Neowin allerede dukket opp flere interessante anvendelser av Microsofts løsning. De omfatter blant annet:

  • Japan Airlines bruker Hololens for å forbedre opplæringsprogrammene for teknikerne som vedlikeholder selskapets fly.
  • I Sverige har Volvo begynt å kikke på hvordan Hololens kan forandre opplevelsen når en bil skal kjøpes.
  • Det tyske industrikonglomeratet Thyssenkrupp skal utstyre sine 24.000 serviceteknikere for heiser med Hololens, etter at praktiske tester har vist at «de kan jobbe opptil fire ganger raskere enn før» ved hjelp av produktet.
  • Nasa har brukt Hololens i arbeidet med å utvikle den nye Mars Rover, har brukt Hololens ombord på den internasjonale romstasjonen ISS, og imponerer nå besøkende til Kennedy Space Center ved å bruke Hololens i utstillingen «Destination: Mars».

Microsoft åpnet salget av Hololens Development Edition til tre tusen dollar for alle utviklere i USA og Canada i august. Så langt finnes det 80 apper for Hololens på Windows Store.