NYHETER: HP kjøpte Poly tidligere i år, men lanserer produkter for videokonferanse før oppkjøpet har fått full effekt. (Foto: HP)
NYHETER: HP kjøpte Poly tidligere i år, men lanserer produkter for videokonferanse før oppkjøpet har fått full effekt. (Foto: HP)

HP satser hardt på videokonferanser

I vente på at oppkjøpet av Poly tidligere i år skal få full effekt mot slutten av året, satser HP på sine egne konferanseløsninger.

Publisert

I slutten av mars ble det kjent av HP kjøpte opp selskapet Poly. Poly er en kjent produsent av maskinvare til videokonferanseløsninger. Selskapet het i utgangspunktet Polycom og skiftet navn til bare Poly da selskapet ble kjøpt opp av Plantronics i 2019.

Oppkjøpet er vedsatt til 3,3 milliarder dollar og vil komplettere og styrke HP´s satsing nettopp innen konferanseløsninger for bedrifter.

Effekten av korona

En av effektene av den globale pandemien er at bruken av videokonferanser har eksplodert. Bruken av hjemmekontor i en eller annen form er uten tvil kommet for å bli. I tillegg vil bedrifter på lengre sikt skjære ned på reisevirksomhet og dermed sette videokonferanser i fokus.

Noe av effekten av dette er at det vil stilles større krav til kvaliteten både når det gjelder video og lyd. I tillegg kommer behovet for smarte tilpassede løsninger for selve programvarebiten. Særlig på maskinvare biten med tanke på kvalitet har man et stort potensial, noe de fleste har erfart i løpet av pandemien.

Erfaring

Selv om HP tradisjonelt har vært et selskap som tradisjonelt har vært en moderat aktør inn dette markedet, har dette stor sett vært konsentrert rundt Microsoft Teams Rooms løsninger og Slice systemer. Poly på sin side har mange års erfaring innen dette markedet. Med Poly i miksen får man nå også tilgang til avanserte maskinvare løsninger. Sammenslåingen av disse to selskapene vil gjøre at HP kan tilby et komplett økosystem for hybrid-, fjern- og kontorarbeid.

Presence

Mens man venter på at integrasjonen og oppkjøpet av Poly skal få full effekt mot slutten av året, kommer HP med sin egen løsning for små og middels store møterom. HP Presence benytter Microsoft Teams Rooms som programvaren som ligger i bunnen. Rundt dette bygger HP et lite univers med maskinvare løsninger som består av flere deler som kan settes sammen etter behov. Løsningen består av lydløsninger med høyoppløst lyd, høyoppløst videokamera, kontrollsenter i to formater avhengig av hva man har behov for samt en egen dedikert mini-PC for å styre det hele. Kort sagt det meste du vil få behov for i et lite til middels stort møteromsmiljø.

Selv om nå HP kommer med Presence løsningene er det likevel liten tvil om at det er effekten knyttet til oppkjøpet av Poly selskapet nå girer seg opp til. Her ligger det et godt grunnlag for meget spennende løsninger fremover og HP kan fort vokse seg fram til å bli en meget kraftig aktør innen et marked som vil vokse enormt i årene som kommer.