Enkleste Surface Pro 4 er vifteløs

Den enkleste versjonen av Surface Pro 4 skal være lydløs.

Vi kan ikke si det har vært noe stort problem med våre tidligere Surface Pro-modeller, men for de som er virkelig sensitive når det gjelder summing eller susing fra vifter, kan Surface Pro 4 være redningen.

Det fordrer imidlertid at du går for den enkleste av de nye Surface Pro 4-modellene, med m3-prosessor. Dette er den svakeste av prosessorene i de nye Surface Pro-modellene, men bør likevel har rikelig med krefter til vanlig bruk.

VIFTELØS: Den enkleste av Surface Pro 4-modellene har et tomrom der viften ville vært om den var utstyrt med en av de kraftigere prosessorene.

Ifølge iFixit, som har plukket fra hverandre m3-versjonen av Surface Pro 4. Der fant de en ledig plass på hovedkortet, en plass som etter alt å dømme er forbeholdt en kjøevifte i Surface Pro 4 med de kraftigere Intel Core i5 eller Intel Core i7-prosessorene.

Mindre batteri

I tillegg til å ha funnet en tom plass hvor viften ville vært plassert om det var en av de dyrere modellene, registrerte iFixit også at batteriet er krympet noe fra forrige generasjon Surface Pro.

Det nye batteriet er ni prosent mindre, 5087mAh, mot 5547mAh i Surface Pro 3. Mye kan tyde på at Microsoft har ofret litt batteri for å få Surface Pro 4 enda litt slankere og lettere enn forrige generasjon.

Til tross for at batteriet er noe mindre, er det ikke gitt at batteritiden er dårligere. Nyere prosessorer og ny design gir gjerne en økning i batteritid, og i verste fall vil vi nok se omtrent like batteritider som i forrige generasjon. I beste fall noe bedre. Det vil vi komme tilbake til når vi får testet Surface Pro 4.

Ved siden av å notere seg at m3-modellen klarte seg uten kjølevifte, og hadde noe mindre batteri, kan iFixit også avsløre at Surface Pro 4 er noe enklere å åpne og reparere, med mindre utstrakt bruk av lim for å holde alt innvendig på plass. Fortsatt alt annet enn enkelt, men i det minste noe enklere enn før. I tillegg skal det nå være mulig å bytte SSD-en, om en orker og tør å ta jobben med å åpne opp Surface Pro 4.