FOR KUNDEN: Samarbeidet mellom SAP og IBM skal gi SAPs kunder ny AI-drevet innsikt og automatisering, noe som ifølge SAP vil tilrettelegge for økt innovasjon, effektivitet og bedre brukeropplevelser på tvers av deres applikasjonsportefølje. (Foto: Unsplash)

SAP integrerer IBM Watson AI i sine løsninger

De nye digitale assistentfunksjonene i SAP Start blir en del av selskapets løsninger for å bistå ledere og ansatte med å få svar på sine spørsmål.

SAP og IBM inngår samarbeid om å integrere IBM Watson-teknologi i SAPs løsninger.

SAP vil bruke IBM Watson som en digital assistent i SAP Start. Der kan brukere søke etter, starte og samhandle med apper tilgjengelig i SAPs skyløsninger og i SAP S/4HANA Cloud.

De nye AI-funksjonene i SAP Start skal ifølge selslapet bidra til økt produktivitet gjennom naturlig språkbehandling og prediktiv innsikt gjennom IBM Watson AI-løsninger.

Christian Klein, administrerende direktør og medlem av SAPs styre, er svært fornøyd med samarbeidet og den nye funksjonen:

– Samarbeidet med IBM er en milepæl som gir SAP-kunder en bedre brukeropplevelse, raskere beslutningstaking og bedre innsikt. Dette bidrar igjen til å transformere forretningsprosesser. Samarbeidet om å inkorporere ytterligere AI, maskinlæring og andre intelligente teknologier i SAP-løsninger skaper bedre forretningsresultater for våre felles kunder. Både dette samarbeidet, samt bruken av Red Hat Enterprise Linux, er eksempler på at det 50-år lange samarbeidet mellom selskapene våre fortsetter å vokse seg og utfordrer industrien, sier han i en pressemelding fra selskapet.

Samarbeidet om å inkorporere ytterligere AI, maskinlæring og andre intelligente teknologier i SAP-løsninger skaper bedre forretningsresultater for våre felles kunder.

Christian Klein, SAP

Svar på brukerspørsmål

De nye digitale assistentfunksjonene i SAP Start blir en del av SAPs løsninger for å bistå ledere og ansatte med å få svar på sine spørsmål. Ved å automatisere og fremskynde vanlige oppgaver er de utformet for å gjøre de ansatte mer produktive og i stand til å fokusere på sitt strategiske arbeid.

Med SAP Start kan kunder ta bedre beslutninger ved å bruke AI og maskinlæring for å hente ut informasjon fra en rekke datakilder og få svar på brukerspørsmål. I dag er IBM-teknologien tilgjengelig i TripIt-mobilappen fra SAP Concur. Her får over 13 millioner brukere enkelt får tilgang til AI-basert værdata før og under reiser, heter det i meldingen.

Med sine Watson-produkter tilbyr IBM AI-funksjoner som brukes av mer enn 100 millioner brukere i 20 forskjellige bransjer. SAP og IBM Consulting støtter også felles kunder med 25 bransjeløsninger der IBM Watson brukes sammen med SAP Business Technology Platform (SAP BTP).

– IBM og SAP samarbeider for å gjøre det mulig for selskaper å utnytte AI som et konkurransefortrinn. Ved å integrere de kraftige AI-egenskapene til IBM Watson i SAPs ERP plattformer kan bedrifter skape bedre kundeopplevelser, øke produktiviteten og drive vekst, sier Arvind Krishna, styreformann og administrerende direktør i IBM, i pressemeldingen.

I tillegg til å integrere IBM Watson AI i SAPs løsninger, samarbeider SAP og IBM om generative AI og språkmodeller for å kontinuerlig forbedre læringen og automatiseringen basert på SAPs applikasjonsportefølje.