SAMARBEID: Gjennom partnerskapet skal If ha dratt nytte av TCS’ ekspertise i Norden innen forsikring. (Pressefoto: TCS)
SAMARBEID: Gjennom partnerskapet skal If ha dratt nytte av TCS’ ekspertise i Norden innen forsikring. (Pressefoto: TCS)

TCS og If har ferdigstilt stormaskin-prosjekt

Tata Consultancy Services har gjennomført et it-endringsprosjekt sammen med forsikringsselskapet If i Norge og Finland.

Publisert Sist oppdatert

If har overført vedlikeholdsoppgaver og utvikling av forretningskritiske, stormaskinbaserte applikasjoner til Tata Consultancy Services (TCS). 

Ifs valg av TCS som samarbeidspartner ble gjort i tråd med selskapets strategi om å oppnå en mer effektiv drift. Dette skriver TCS i en pressemelding.

Prosjektet skal ifølge pressemeldingen gjøre selskapet smidigere, samtidig som det skal frigjør ressurser til å fokusere på kommende strategiske it-initiativer for å møte kunder bedre på digitale flater og beholde markedsposisjonen.

– Vi var svært fornøyde med TCS under prosjektet, forteller Lars Karlsson, Business Area CIO i If.

Stormaskiner

Som ledd i overgangsprosjektet skal flere stormaskinspesialister ha gått over til TCS.

Stormaskiner brukes for å kjøre de mest kritiske forretningsapplikasjonene i organisasjoner, spesielt innen finansiell tjenestesektor. Mange av arbeidstakerne som i dag jobber med stormaskin-systemer nærmer seg pensjonsalder. Markedet står overfor et kompetansegap, ettersom de fleste som nå er på vei inn i arbeidsmarkedet ønsker å jobbe med mer moderne teknologier.

– For å møte det voksende behovet har vi etablert et nordisk kompetansesenter for stormaskiner som dyrker nettopp teknologien og mulighetene som ble brukt i samarbeidet med If, sier Amit Bajaj, sjef for TCS i Nord-Europa, i pressemeldingen.

– Nordiske kunder krever at deres leverandører har både størrelsen og evnen til å håndtere slike leveranser trygt. Derfor investerer vi tungt i stormaskininnovasjon og lokal ekspertise.