NYTTE: Fredrik Syversen i Ikt-Norge vil med Prosjekt Løvetann gjøre tilværelsen lettere for barnevernsbarn. 
NYTTE: Fredrik Syversen i Ikt-Norge vil med Prosjekt Løvetann gjøre tilværelsen lettere for barnevernsbarn. 

Digitale løsninger for et bedre barnevern

Ikt-Norge holder workshop der 30 frivillige skal jobbe sammen for bedre digitale løsninger for barnevernsbarn.

Publisert Sist oppdatert

Denne helgen setter Ikt Norge og World Wide Narrative sammen et team på 30 frivillige.

Designere, programmerere og forretningsutviklere skal delta på en workshop for å skape digitale løsninger for et bedre barnevern. Med på laget har de fått Landsforeningen for barnevernsbarn, og unge vokse med tidligere erfaring fra barnevernet.

Workshopen har fått navnet Prosjekt Løvetann, og holdes over 48 timer. De frivillige blir delt inn i tre grupper som skal jobbe med hver sin utfordring og komme opp med nye digitale løsninger som skal være til nytte i hverdagen.

– Det å la folk jobbe under tidspress gir en dynamikk som bidrar til å få ting gjort, forteller Fredrik Syversen, som er utviklingsdirektør i Ikt-Norge.

Syversen kan melde om at Ikt-Norge har hatt positiv erfaring med lignende prosjekter tidligere. Blant annet har de jobbet med å finne løsninger basert på historier fra kreftpasienter og psykisk syke.

– Hva som gjør dette prosjektet så spesielt er at det egentlig er et tverrsektorielt samarbeid som kan være starten på noe større, forklarer Therese Byhring fra sosial innovasjons-selskapet World Wide Narrative, i en pressemelding.

Workshopen går over tre dager, og på søndag vil løsningene bli lagt frem, og en vinner skal kåres.

Løsningene som kommer frem er tenkt å presenteres for beslutningstakere sammen med Ikt-Norge. Landsforeningen for barnevernsbarna skal ta det videre med hjelp fra World Wide Narrative.