FEILMELDING: Her en typisk feilmelding som varsler Office-krasj etter at Mac-en er oppgradert til El Capitan. (Ill.: Computerworld USA)
FEILMELDING: Her en typisk feilmelding som varsler Office-krasj etter at Mac-en er oppgradert til El Capitan. (Ill.: Computerworld USA)

Office 2016 krasjer i nyeste OS X

Microsoft jobber nå tett sammen med Apple for å finne ut hvorfor programmer i Office for Mac 2016-suiten krasjer.

En rekke brukere har meldt om at programmene i Office 2016-pakken krasjer hos Mac-brukere som har oppgradert til den nyeste versjonen av Mac-operativsystemet, OS X versjon 10.11 – bedre kjent som El Capitan.

Også her i Macworld.no-organisasjonen har vi opplevd totalkrasj gjentatte ganger under kjøring av blant annet Word og OneNote samtidig på en El Capitan-oppdatert Mac.

Jobber sammen

Microsoft har bekreftet at selskapet er klar over problemet og at Microsoft- og Apple-folk nå jobber sammen for å finne en løsning på problemet. Men foreløpig er det ikke sagt noe om når man kan regne med at feilfiksen foreligger, skriver Computerworld USA.

I brukerfora klager Mac-brukere over at de rett og slett ikke får brukt Office 2016 på sine Mac-er før feilen er funnet. Ett av brukerforaene i USA hadde over 140 meldinger om Office 2016-krasj på oppdaterte Mac-er, med over 13.000 visninger, ifølge Computerworld.

De første meldingene om problemet dukket riktignok opp allerede i sommer, men tallet på feilmeldinger eksploderte etter at Apple la ut den endelige versjon av OS X El Capitan 30. september.

– Et Microsoft-problem

En av brukerne som har klaget, hevder at problemet har vært til stede gjennom hele betatest-fasen for OS X 10.11 El Capitan og påstår at dette utvilsomt er et Microsoft-problem, ikke et Apple-problem, ettersom annen og mer kompleks programvare, som for eksempel Adobe Creative Cloud-programmer, ikke har vært berørt.

Feilmeldingene som er kommet inn, gjelder både Excel og Word, men fremfor alt Outlook, heter det.

I noen tilfeller har Outlook krasjet etter at Mac-en er blitt vekket opp fra dvale, i andre tilfeller har brukere meldt at én Office-applikasjon har krasjet og dratt med seg de andre i fallet. I mange tilfeller har full restart av maskinen vært nødvendig. I tilfellene som Macworld.no har opplevd, har ikke bare enkeltprogrammer blitt hengende, men hele maskinen har krasjet.

Våre kolleger i svenske Macworld har for øvrig en oppskrift på hvordan man kan gå tilbake fra El Capitan-versjonen av OS X til forrige versjon, Yosemite. Den kan du lese her.