VIL KJØPE: Broadcom har lagt 61 milliarder dollar på bordet for å kjøpe VMware. Det bekymrer markedsregulatorer. (Foto: Broadcom)
VIL KJØPE: Broadcom har lagt 61 milliarder dollar på bordet for å kjøpe VMware. Det bekymrer markedsregulatorer. (Foto: Broadcom)

Bremser Broadcoms oppkjøp av VMware

Storbritannias konkurransetilsyn peker på at den amerikanske halvlederprodusentens oppkjøp VMware kan gjøre servere dyrere.

Den britiske konkurransemyndigheten Competition and Markets Authority (CMA) vil henvise avtalen mellom de to selskapene på 61 milliarder til en inngående undersøkelse om ikke CMAs bekymringer blir tatt til følge, ifølge Reuters.

Broadcom uttrykte ønske om å kjøpe VMware i fjor for å utvide sin virksomhet innen enterprise programvare. CMA uttalte denne uken at avtalen kunne hindre innovasjon og bidra til å øke kostnadene til datamaskin-deler og server-programvare.

Konkurransevridning

– Servere er svært viktige byggeblokker, som fungerer stort sett på grunn av maskinvareprodukter som produseres av selskaper som Broadcom og som virker i samspill med programvare for virtualisering fra bedrifter som VMware, sa direktøren i CMA, David Stewart.

– Vi er bekymret for at denne avtalen kan gi Broadcom muliget til å kutte ut konkurrenter fra å levere maskinvarekomponenter til server-markedet og medføre mindre innovasjon i en tid hvor de fleste virksomheter ønsker raske, responsive og rimelige it-systemer.

Markedsregulatoren sa at Broadcom har fem arbeidsdager på seg til å adressere myndighetens bekymringer. Etter dette vil CMA etter ytterligere fem dager vurdere å henvise kjøpsavtalen til en grundig undersøkelse.

– Øker innovasjonen

Broadcom sa at de jobber konstruktivt med CMA, og at de er sikre på at vil håndtere alle bekymringer.

– Vi vil vise at overtakelsen vil øke konkurranse og vil være til fordel for virksomheter og kunder gjennom økt kvalitet, innovasjon og valg, sier en talsperson for Broadcom i en uttalelse.

– Kombinasjonen av Broadcom og Vmware handler om å gi virksomheter muligheter til å akselerere innovasjon og utvide valg gjennom å adressere deres mest komplekse teknologi-utfordringer i denne æraen av multi-sky. Vi har tillet til at regulatorer vil se dette når de konkluderer deres undersøkelser.