Dells nettbrett-hybrid like om hjørnet

Den spennende og litt flippa Dell Inspiron Duo er på vei til butikkhyllene.

Publisert Sist oppdatert

PC World Danmark skrev første gang om Dell Inspiron Duo da den ble avslørt under Intel Developer Forum i San Francisco i september. Vi har sjekket Dells amerikanske nettsider, og så vidt vi kan se kan amerikanske kunder bestille maskinen nå. 15 dager tar det å bygge basismodellen, før den kan sendes fra fabrikken. Når maskinen blir tilgjengelig i Norge er foreløpig ikke kjent, vi har spurt og venter på tilbakemelding fra Dell Norge.

LES OGSÅ:

Imponerende Android-nettbrett

Dell Inspiron Duo er halvt Windows 7-bærbar pc, og halvt nettbrett. Den 10,1-tommer store skjermen er nemlig en berøringsskjerm som kan svinges 180 grader, slik at den kan brukes og betjenes med fingrene selv om lokket er lukket.

Bra skjermoppløsning, støtte for HD og Flash

Teknologibloggen Engadget har allerede fått litt alenetid med den spennende maskinen, og kan fortelle at den kommer med Intels nye dual-core Atom N550-prosessor, 2 gigabyte minne og 250 gigabyte harddisk. Det ser ut til at skjermen vil ha en relativt høy oppløsning på 1366 x 768 piksler, og at den får hjelp av en integrert Broadcom Crystal HD akseleratorbrikke til å spille av HD-video og Flash.

Windows 7 med fingrene?

Engadget skriver at berøringsskjermen virker hurtig og presis, og at den medfølgende programvaren skal gjøre det enkelt og greit å se og styre multimedieinnhold når maskinen er i nettbrett-tilstand. Det kan være kjekt, ettersom Windows 7 ikke er helt optimalisert for betjening via berøringsskjerm, og at de første store forbedringene for dette ikke kommer før med Windows 8.

LES OGSÅ:

TEST: Samsung Galaxy Tab - Nettbrett som imponerer

I USA koster Dell Inspiron Duo basismodellen 550 dollar, rundt 3400 norske kroner ikke iberegnet skatter og avgifter.

LES OGSÅ:

Acers nye nettbrett med Android og Windows

Se en kort video av Dell Inspiron Duo:

Artikkelen er delvis oversatt etter en original artikkel av Jeppe Christensen hos PC World Danmark.