BUET SKJERM: Mye kraftig maskinvare bak buet skjerm røper lekkasjer om Galaxy Note 7. Foto: IDGNS
BUET SKJERM: Mye kraftig maskinvare bak buet skjerm røper lekkasjer om Galaxy Note 7. Foto: IDGNS

Ny Galaxy Note kommer i august

Store forventninger til Samsung, som satser tungt på lansering av ny Note Premium-smartmobil.

Publisert Sist oppdatert

Om to uker lanseres neste profesjonelle smarttelefon med pennestøtte fra Samsung samtidig i tre land.

Forventningene til neste Note-modell har økt etter at premium-modellene S7/S7 Edge har hatt så godt salg at de aleine ga Samsung det beste kvartalsresultatet på nesten to år. Dermed må selskapet ha en storselger klar også for andre halvår.

Også til Norge

Ryktene og detaljene om modellen har kommet i et jevnt kjør i det siste, blant annet har det vært klart at Samsung har skrudd opp produksjonen for å dekke alle store markeder fra start.

Et av markedene er Norge, bekrefter Samsung Norge i en kvitring i helga. Forrige modell, Note 5, ble kun solgt i noen få, store markeder, og det meste av Europa var utelatt.

Modellnavnet ser også ut til å bli Note 7, og at Note 6 aldri blir en egen variant. Det kommer til å være minst to basis minneoppsett på 32 og 64 gigabyte, og etter all sannsynlighet to hovedvarianter med og uten buet skjerm. Dersom det kommer kun én skjermvariant, vil den antagelig være buet.

Andre spesifikasjoner sier at den er vanntett, har 5,7 tommers Amoled-skjerm, 4000 milliampertimers batteri som skal drive et helt ny Snapdragon brikkesett og 6 gigabyte jobbeminne.

Klar for Brasil

Mye tyder på at lanseringen ble skjøvet fram for å få maksimal effekt for hele høsten. Det henger også sammen med et stor idrettsarrangement i Brasil i august, der Samsung er en av de tyngste sponsorene.

Prislekkasjene tyder på en pris på 849 euro for rimeligste modell. Det skulle tilsi en startpris på rundt 8500 kroner i Norge, litt dyrere enn S7-familien.