Tynne klienter fra HP

HP lanserer to nye arbeidsterminaler for kontorbruk.

Publisert Sist oppdatert

Begge de to nye maskinene skal selges under Compaq-navnet og vil være på størrelse med en pocketbok. Maskinene blir dermed lette å gjemme unna i kontorlandskapet.

Compaq t5135 tar over for HPs 5125, mens t5530 skal ta over for 5520. T5135 og t5530 vil kjøre henholdsvis Debian Linux og Windows CE.

Debian-utgaven er av den svært enkle typen, og lagrer blant annet ikke brukerinnstillinger i maskinen. Innstillinger gjort i maskinen vil nullstilles hver gang den slåes av.

LES OGSÅ: Sats på det tynne

Maskinen som kjører Windows CE vil være noe mer avansert, og brukeren kan blant annet kjøre nettlesere, medieavspillingsprogrammer og terminalemulatorer.

Enkle og stillegående

Rent bortsett fra operativsystemet vil modellene være nesten helt like. Maskinvaren vil være den samme i begge maskinene. Maskinene er vifteløse og diskløse, har 64MB flashminne og 128MB RAM-minne.

I tillegg til forskjellige operativsystem har de to maskinene forskjellige prosessorer. T5135 har en 400MHz Via-prosessort, mens 5530 er utstyrt med en prosessor på 800MHz.

HP ønsker å øke sin markedsandel for tynne klienter og kommer til å lansere de nye maskinene i Canada, Eruopa og Kina i tillegg til de markedene de allerede er inne i.

- Vi ønsker å ta markedsandeler fra Wyse Technology, verdens største leverandør av tynne klienter, samtidig som vi vil beholde avstanden ned til tredjemann på lista, Neoware, sa Allen Tiffany, HPs produktsjef for konsoliderte klientinfrastrukturprodukter.

HP selger allerede tynne klienter i USA, Japan, Hong Kong, Australia og New Zealand.

Maskinene er ventet å koste 199 dollar for den minste modellen og 299 dollar for den kraftigste modellen. T5135 kommer i starten av februar mens t5530 ventet i salg i starten av mars.

LES OGSÅ: Slankebølge i it-bransjen