FRONTEND: For Truls Clark er det stort potensiale i frontend-miljøet han nå går inn i. (Foto: Morten Uglum)
FRONTEND: For Truls Clark er det stort potensiale i frontend-miljøet han nå går inn i. (Foto: Morten Uglum)

Satser på frontend-miljøet med ny leder

Truls Clark vil bruke sin lange erfaring til å bygge en avdeling som skal sørge for et effektivt frontend-utviklingstilbud i Innofactor.

Truls Clark brenner for å synliggjøre verdien av gode brukergrensesnitt og brukeropplevelser. Nå skal han inn i rollen som Principal Consultant og Practice Lead Frontend i Innofactor.

– Jeg liker de strategiske målene til Innofactor. Å bygge opp en frontend-avdeling i et sterkt Microsoft-miljø er en spennende oppgave. Det er ekstra spennende at jobben også medfører å se på synergimulighetene i Microsoft-miljøet kombinert med andre miljøer, sier Clark i en pressemelding. 

Store ambisjoner

Han kommer fra åtte år i Capgemini, hvor han de siste fem årene ledet frontend-avdelingen i Oslo.

– Det langsiktige målet er å bygge opp en grensesnittavdeling i Innofactor som omfatter både brukeropplevelse (UX) og brukergrensesnitt (UI), men også andre underliggende disipliner innen frontend-utvikling. En avdeling hvor vi mikser erfaring fra tidligere utviklingsprosjekter med det å skape nye tjenester på plattformene som jevnlig dukker opp.

På tvers av rammeverk

Clark har lang erfaring med frontend-utvikling. Han startet karrieren i Icon Medialab ved inngangen til 2000-tallet, og jobbet deretter i flere år med store prosjekter i CMS-selskapet Escenic, blant annet for avisene Die Welt, The Daily Telegraph og danske Jyllandsposten.

Og faget har vært gjennom stadig nye iterasjoner. 

– Innen frontend-faget har det kommet nye rammeverk «annenhver dag», og det er en antakelse om at alt nytt er det neste store. Slik er det nødvendigvis ikke. Vi skal jobbe med å skape komponenter og løsninger som kan fungere på tvers av rammeverk, slik at kundene slipper å skrive om hele frontend-UI bare fordi man skal bytte rammeverk eller plattform.

Erfaren ressurs

Administrerende direktør i Innofactor, Jørn Ellefsen, er fornøyd med nyansettelsen.

– Norske virksomheter har i økende grad satt gode brukeropplevelser på dagsordenen, men mange har fremdeles en vei å gå med tanke på tilgjengelighet, universell utforming, samt det å møte brukerne på deres premisser. Med en så erfaren ressurs som Truls i spissen for vår frontend-satsing, vil våre kunder høste solide effektiviseringsgevinster i sine utviklingsprosjekter, avslutter han.