VIDERE: Innofactor har samarbeidet med Bodø kommune i flere år, men nå tas samarbeidet til et nytt og formalisert nivå. Administrerende direktør i Innofactor, Jørn Ellefsen, er stolt over å vinne kontrakten. (Foto: Innofactor)
VIDERE: Innofactor har samarbeidet med Bodø kommune i flere år, men nå tas samarbeidet til et nytt og formalisert nivå. Administrerende direktør i Innofactor, Jørn Ellefsen, er stolt over å vinne kontrakten. (Foto: Innofactor)

Skal løfte luftfartskommunen Bodø videre i skyen

Innofactor trakk det lengste strået i konkurransen om rammeavtalen på konsulentbistand i forbindelse med Bodø kommunes ferd mot en mer omfattende skyreise.

Publisert

– Vi er stolte av å vinne denne kontrakten i konkurranse med en betydelig større aktør. Bredden i avtalen, som i tillegg til generell rådgivning knyttet til it og digitalisering, også omfatter data og analyse samt kunstig intelligens, viser at satsingen vi har gjort er riktig, sier administrerende direktør Jørn Ellefsen i en pressemelding fra Innofactor.

Innofactor har samarbeidet med Bodø kommune i flere år, men nå tas samarbeidet til et nytt og formalisert nivå.

– Vi har vært rådgiver og en betrodd sparringpartner i kommunens skyreise så langt, både når det gjelder Microsoft Azure-plattformen og M365, sier Customer Success Manager Odd Arild Haugen i Innofactor.

Bodø kommunen har i dag en hybridstrategi: Enkelte applikasjoner kjører i Azure, noe finnes i kommunens driftsleverandør sin private sky og enkelte applikasjoner er beholdt on-prem.

– Vi skal hjelpe Bodø kommune med å bli mest mulig selvstendige på drift i skyen og løfte dem til et nivå hvor de kan ta eierskap og styre dette selv, sier Haugen.

Viktig med uavhengig rådgiver

Avtalen med Bodø kommune er en driftsuavhengig konsulentavtale som omfatter generell rådgivning og utarbeidelse av beslutningsgrunnlag for ulike temaer knyttet til kommunens bruk av it og forskjellige digitaliseringsinitiativ. Rådgivning innen sky er et sentralt område.

Bodø kommune har et pågående utviklingsløp fra on-prem til sky, hvor kommunens driftsleverandør er ansvarlig for flyttingen. Kommunen har vektlagt at den trenger en uavhengig rådgiver som kan ivareta deres interesser i denne prosessen.

Avtalen rommer også rådgiving innen BI-løsninger, datavarehus, kunstig intelligens og maskinlæring.

– Innenfor rammeavtalen skal Bodø kommune kunne bruke oss på det meste som har med sky å gjøre, sier Odd Arild Haugen.

Avtalen løper over fire år (2, pluss 1, pluss 1) og har en ramme på 12-15 millioner kroner.

Riktig kompetanse var avgjørende

I valg av leverandør har kommunen lagt vekt på erfaring og kompetanse, og hvordan det tilbudte teamet er egnet til å løse oppdrag under rammeavtalen. Under oppdragsforståelse beskriver kommunen at «Innofactor beskriver overbevisende hvordan de vil sikre tilgjengelighet, kompetanseoverføring til Bodø, gjennomføring av leveranser og oppdrag under rammeavtalen og samarbeid med kommunen sine ressurser i avtaleperioden».

– Vi har lagt vekt på å finne den beste partneren for å hjelpe oss i vår videre skyreise. Målet til Bodø kommune er å få mest mulig ut i Azure over tid. Innofactor skal være rådgiver på reisen og hjelpe oss med et godt beslutningsgrunnlag på hva som eventuelt bør stå igjen, sier Digitaliserings- og ikt-sjef Frode Nilsen i Bodø kommune.

Suksessen med Bodø kommune og tidligere vunnet avtale med Ullensaker kommune, gir mersmak på å gjøre mer i det offentlige markedet.

– At vi vinner et offentlig anbud alene som ikke bare handler om å flytte infrastruktur til skyen, beviser at vi har utviklet oss. Men vi er selektive på de rammeavtalene i ønsker å fronte alene. I de aller største går vi inn i konstellasjoner, sier Jørn Ellefsen.