KONGELIG HEDER: Johan Brand, gründer av Kahoot!, mottar innovasjonsprisen fra Kronprinsen og Kronprinsessen. (Foto: Gorm K Gaare / Eup-Berlin.com)

Innovasjonspris til Kahoot!

Oslo Innovation Award går til læringsplattform med 33 millioner månedlige brukere.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Innovation Award gis til en aktør som løfter Oslo frem som en innovativ region og som bidrar til at FNs Bærekraftsmål nås, ifølge en pressemelding. Det var i dag grunnlegger og daglig leder i Kahoot!, Johan Brand, som tok imot prisen fra Kronprinsen og Kronprinsessen.

– Denne prisen går på mange måter også til alle våre brukere. Det er de som utgjør plattformen og som skaper innholdet. På vegne av alle som bruker Kahoot! er vi idag skikkelig glade og litt stolte, sier Johan Brand.

Interesse fra Microsoft

Kahoot! har siden selskapet ble startet for år siden opplevd en eventyrlig vekst. Den norske læringsplattformen har nå mer enn 33 millioner månedlige aktive brukere over hele verden. Microsoft var nylig en av flere internasjonale aktører som investerte tilsammen 80 millioner kroner i selskapet.

Juryen for Oslo Innovation Award endret i år kriteriene til også å inkludere FNs Bærekraftsmål.

– Kahoot! tildeles Oslo Innovation Award for den store innflytelsen de har på læring gjennom utvikling av banebrytende teknologi. Deres teknologi brukes av lærere og elever i mer enn 180 land, og bidrar til å revolusjonere måten vi lærer på. Selskapets arbeid støtter opp om flere av FNs bærekraftsmål, og de er slik sett et forbilde for andre selskaper, sier Per Saxegaard, formann i juryen for Oslo Innovation Award.

Oslo Innovation Week samler noen av verdens ledende gründere, investorer, forskere, næringslivsledere og oppstartsselskaper til 71 ulike arrangementer over hele Oslo.