INNOVASJON Fra venstre professor Lars Nyre ved Universitetet i Bergen med Kåre Henriksen, utviklingsredaktør i NTB. Henriksen er fornøyd med at NTB blir en partnerbedrift i et treårig prosjekt om å utvikle teknologi innen medier og kommunikasjon. (Foto: Marit Hommedal / NTB)

Nyhetsgiganten inngår samarbeid med innovasjonsgruppe for studenter

NTB blir en partnerbedrift til Teklab Bedrift i et treårig prosjekt om å utvikle teknologi innen medier og kommunikasjon.

Publisert Sist oppdatert

Kåre Henriksen er prosjektansvarlig for NTBs bidrag. Sammen med et team av produktsjefer skal han koble studentene på innovasjonsarbeid til nytte for hele det norske medielandskapet.

Store ambisjoner

– Vi har store ambisjoner for NTBs teknologiutvikling. Samarbeidet med Teklab Bedrift bidrar til både læring og inspirasjon, slik at vi kan lage nye og bedre produkter til kundene våre, sier Kåre Henriksen, utviklingsredaktør i NTB i en pressemelding.

I Teklab Bedrift deltar bachelor- og masterstudenter fra Universitetet i Bergen, Høgskulen i Volda og Universitetet i Stavanger – i et samarbeid med seks utvalgte teknologiselskaper. NTB er den eneste mediebedriften blant partnerne.

– Vi gleder oss til å ta imot studentene. Det mangler ikke på spennende utfordringer de kan få ta del i. NTB satser stort på automatiserte nyheter, mediebank, kunstig intelligens og språkverktøy – for å nevne noe, sier Henriksen.

Dansing i stjernene

Av tidligere prosjekter kan Teklab skilte med prototyper for en strømmetjeneste i virtuell virkelighet, og flere spill i virtuell virkelighet, slik som sport og et spill kalt "Dancing in the stars", et spill på den populære danse-serien.

– NTB har en ambisjon om å bli Europas mest innovative nyhets- og medieteknologibyrå. Da er det viktig å lytte til studentmiljøene og benytte den fantastiske skaperkraften som ligger ute i universitetene. Dette samarbeidet vil gi NTB ny kunnskap og verdifulle sparringspartnere, sier sjefredaktør og administrerende direktør Tina Mari Flem i NTB.