TRÅDLØST:-  Den nye Intel-teknologien vil endre måten vi arbeider på like mye som skrivemaskinen forandret kontoret på 1900-tallet, sier Genevieve Bell, sjefen for Intels utviklerteam innen brukergrensesnitt. (Foto: Intel)

Intel lanserer det trådløse kontor

Slutt på kabelkaos med trådløs dokking og skjerm uten kabel.

Intel har nå lansert femte generasjon Intel Core vPro-prosessorer og lover «frihet fra ledninger» på kontoret.

Intel Core vPro-konseptet omfatter flerkjerneprosessorene Intel Core i3, i5 og i7, brikkesett og vPro-tilpasset BIOS samt Intel Active Management Technology (AMT). 

Til sammen byr disse komponentene på administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner som skal gjøre pc-ene både sikrere og mer effektive i bedriftssammenheng.

Alt blir trådløst

De to viktigste begrepene i lanseringen av femte generasjon av denne teknologien er trolig Intel Pro Wireless Dislay, forkortet Intel Pro WiDi) og Intel Wireless Docking.

Intel Pro WiDi omgjør ethvert kontor og ethvert konferanserom til en kabelfri sone. Møtedeltakere kan etter tur kjøre sine skjermvisninger opp på storskjermen i møterommet uten at man fumle med bytting av kabler.

WiDi er for så vidt ikke en ny teknologi - PC World skrev om dette blant annet i forbindelse med Intels støtte for 802.11ac-teknologien i 2013.

Intel Wireless Docking lar brukere være tilkoblet og klare til å jobbe i det øyeblikk de kommer frem til arbeidsplassen sin, ifølge Intel.

NY GENERASJON: Intel har lansert femte generasjon av Intel Core vPro-prosessorene for pc-er i bedriftene. (Foto: Intel)

Den styrbare trådløs-teknologien er basert på Intel Wireless Gigabit-teknologi, som lar systemer automatisk dokke med skjermer, tastaturer, mus og usb-tilbehør. Tradisjonelle, mekaniske dokkingstasjoner trengs ikke lenger, mener Intel.

Ny pc-design

Foruten trådløs visning og trådløs dokkking byr den nye prosessorgenerasjonen på innovasjon i selve pc-designen, fremholder Intel.

Nye 2-i-1-maskiner, ultrabook-pc-er, ultratynne bærbare og mini-pc-er basert på femtegenerasjons Intel Core vPro-prosessorer er tilgjengelig nå fra 12 ledende pc-produsenter, og flere er ventet å bli lansert i de kommende ukene, ifølge Intel.

Bedre ytelse og lengre batteritid er blant stikkordene for den nye pc-generasjonen.