VANSKELIG POSISJON: Administrerende direktør av Cloudflare Mathew Prince er ikke sikker på om valget selskapet nå har tatt. Her i Berlin i 2019. (Foto: Noam Galai / Techcrunch)
VANSKELIG POSISJON: Administrerende direktør av Cloudflare Mathew Prince er ikke sikker på om valget selskapet nå har tatt. Her i Berlin i 2019. (Foto: Noam Galai / Techcrunch)

Amerikansk internettleverandør blokkerer nettside: fare for liv

Cloudfare mener det kan være umiddelbar fare for liv på denne nettsiden.

Cloudflare har trukket støtte for det kontroversielle nettforumet Kiwifarms. Cloudflare leverer sikkerhetstjenester til Kiwifarms, og er ikke deres leverandør av servertjenester, men det har likevel tvunget Kiwifarms offline.

Det melder CNN.

Fikk politiet på døra

Avgjørelsen kommer i kjølvannet av at en kjent strømmer på tjenesten Twitch har blitt utsatt for en kampanje med trakassering og voldelige trusler fra medlemmer av forumet. Clara Sorrenti, kjent under kallenavnet Keffals, har selv oppfordret Cloudfare til å ta affære.

Tidligere i høst lekket medlemmer på forumet Kiwifarms hennes addresse på nett og utsatte Sorrenti for noe kalt "swatting". Det betyr at det ble sendt trusler til politiet under hennes navn, slik at politiet skulle ta affære mot trusselen. Det førte til at væpnede politimenn stormet hennes bolig i søken etter en bombe.

Sorrenti forlot sin bolig i Canada i kjølvann av hendelsen, men også da hun dro til Belfast i Nord-Irland ble hun sporet ned av medlemmer av Kiwi Farm-forumet. I følge The Sunday Times, etterforsker politiet i Nord-Irland trusler mot Sorrenti.

Ubehag rundt ytringsfrihet

Cloudflares avgjørelse kommer samtidig med diskusjon i USA om hva slags tiltak internett-leverandører og plattformer burde ha når det gjelder trakassering og hatkampanjer som blir organisert på deres tjenester.

Administrerende direktør i Cloudflare, Matthew Prince, har lenge vært ukomfortabel med situasjonen hans selskap står i når det gjelder å bestemme hva slags innhold som kan være på nett. Det er flere i Silicon Valley som deler hans mening om at de ikke er portvoktere for ytringsfrihet på nett.

Cloudflare har kontaktet politi

Likevel snur Cloudflare, selv om de kaller det et valg som er ekstraordinært og farlig gitt deres rolle som leverandør av internett-infrastruktur:

– Imidlertid har retorikken på Kiwifarms-nettstedet og spesifikke, målrettede trusler eskalert i løpet av de siste 48 timene til det punktet at vi tror det er en enestående nødsituasjon og umiddelbar trussel mot menneskeliv i motsetning til vi tidligere har sett fra Kiwifarms eller andre kunder tidligere, skriver Prince på Cloudflares blog.

Videre skriver han at de som sikkerhetsleverandør ikke vil stenge tilgang til noen basert på "frastøtende innhold". Likevel har det eskalert såpass med trusler på Kiwifarms at leverandøren både har avsluttet sine sikkerhetstjenester og kontaktet politi i flere områder angående kriminelle handlinger og umiddelbar fare for liv.

I avslutningen av sitt innlegg skriver Prince at han frykter blokkeringen kan eskalere saken ytterligere. Han mener individene som har utført trakasseringen kan føle seg enda mer isolert og dermed utagere stadig mer.

– Det er en reell risiko for at vi ved å ta denne handlingen i dag kan ha forsterket krisen ytterligere.