SPONSORAVTALE: Intility-navnet vil få mye fokus fra fotballinteresserte i årene framover. (Bilde: Intility)
SPONSORAVTALE: Intility-navnet vil få mye fokus fra fotballinteresserte i årene framover. (Bilde: Intility)

Intility bruker millioner på Vålerenga

Intility Arena blir Vålerengas nye stadionnavn. For det må Intility trolig betale seks til syv millioner kroner per år i ti år fremover.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen mellom Intility og Vålerenga knytter Intility-navnet til klubbens nye stadion de neste ti årene. Ifølge pressemeldingen har Intility i flere år vært med på å støtte Norway Cup på Ekebergsletta og avtalen med Vålerenga er en naturlig videreføring av dette engasjementet. 

Den nye arenaen på Valle Hovin er Norges tredje største idrettsstadion og blant annet hjemmebane for Vålerengas A-lag for menn og kvinner.

Seks, syv millioner

Nå fremgår det ikke av pressemeldingen hvor mye Intility måtte ut med for å få stadionnavnet, men da VG tidligere i høst var i kontakt med daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth, sa han følgende: 

– Skal du eie stadionnavnet på vår nye hjemmebane, så må du minimum betale seks-syv millioner kroner i året. Prisen avhenger av bransjetilknytning og graden av skreddersøm. Og avtalen må være på minst fem år. Ideelt sett bør den være på ti år, sa Espeseth til VG.

På det tidspunktet hadde Vålerenga allerede avslått et par tilbud, og understreket at de var på jakt etter en langsiktig partner som ville passe godt inn. 

– Viktig investering

–  Vi er veldig glad for å ha fått på plass denne avtalen. Intility er et selskap i vekst og dette er en viktig investering i vår videre utvikling, sier Andreas Hisdal, administrerende direktør i Intility. Han understreker at dette betyr mye for stoltheten og samholdet i egen organisasjon, i tillegg til at Intility kan bli bedre kjent, både blant nye medarbeidere og kunder.

– Fra klubben sin side er Intility den ideelle samarbeidspartneren. Først av alt så tenker de langsiktig – de ønsker å bygge dette sammen med oss de neste 10 årene. De har i likhet med oss internasjonale ambisjoner, samtidig som de er opptatt av at de er «født og oppvokst» i Oslo. Dette sier Erik Espeseth, som er daglig leder i Vålerenga Fotball Elite.