Foto: Apple
Foto: Apple

Få varsel om snø og regn

iOS vær-appen kan med iOS 15 gi deg varsel om kommende nedbør.

Publisert

Vi elsker Yr her i landet, og faktisk gjør mange andre det verden over, ôg.

Men Apples egen vær-app på iOS fikk for en stund siden en liten finesse som kanskje ikke alle kjenner til.

Basert på stedstjenestene, ved å bruke de innebygde sensorene som GPS og radio-sensorene, vet en iPhone hvor du er. Apple lar deg styre tilgangen til hvilke apper som får se slike data gjennom innstillingene under Personvern.

Men om du er komfortabel med at Været-appen vet hvor du er, ja da kan du bruke det til din fordel. Med iOS 15, altså fra ifjor høst, så kan du skru på stedstjenester og dessuten også varsel for regn og nedbør som snø basert på dette.

Du finner dette i Været-appen under listen for dine steder, nederst til høyre, og så under appens innstillinger - sirkel med tre prikker øverst til høyre. Gå til Varslinger så kan du aktivere varsel for kommende og stoppende nedbør dersom du har aktivert stedstjenester for denne appen. Ellers må disse først aktiveres, men du får tilgang til disse fra samme sted.

Det skal sies at dette ikke virker for alle på alle steder - det kan være avhengig av språk-innstillingene, så du får prøve deg frem. Du finner en lenke til Været-appen nedenfor.

Download on the App Store