REKORDÅR: Odd Henning Dypvik i IST kan glede seg over nye markedsandeler i kommunal sektor.(Foto: Fotograf JFalk)
REKORDÅR: Odd Henning Dypvik i IST kan glede seg over nye markedsandeler i kommunal sektor.(Foto: Fotograf JFalk)

Rekordår på læringsteknologi

EdTech-selskapet IST hadde i fjor en økning i fortjenesten på 148 prosent i forhold til året før. I Norge har de økt markedsandelene i kommunal sektor.

Publisert Sist oppdatert

EdTech-selskapet IST har lagt fram sitt årsregnskap, som blant annet viser en gevinstøkning på hele 148 prosent sammenlignet med 2015. Antallet brukere har passert 5 millioner, og antall ansatte er nå oppe i 300, ifølge en pressemelding.

– Den økte etterspørselen etter våre tjenester skyldes digitaliseringstrenden i norske kommuner, sier Odd Henning Dypvik, leder for Business Region Norway.

Overgår forventningene

I rekordåret 2016 hadde IST konsernet et driftsresultat på rundt 50 millioner svenske kroner. Det er over selskapets forventninger.

– Finansielt er 2016 det beste året i ISTs historie, sier konsernsjef Tommy Eklund i pressemeldingen.

IST har etter eget utsagn fått en bedre posisjon som leverandøren i det skandinaviske markedet. De mener å ha bygget en stabil plattform som gir et godt fundament for en bærekraftig og lønnsom vekst i årene fremover, 

I 2016 kunne konsernet notere en omsetning på 351 millioner svenske kroner og resultat på 50 millioner. Det gir en omsetningsvekst på 7 prosent i forhold til fjoråret og en driftsmargin på 14 prosent.

Fotfeste i kommunene

Samtidig hadde den norske delen av konsernet driftsinntekter på 125,74 millioner norske kroner i 2016. Det er opp fra 123,31 millioner i 2015. Driftsresultatet var i på 9,73 millioner, mot 8,09 året før.

IST selger et administrasjonssystem med applikasjoner og verktøy for læring og kommunikasjon for ansatte og elever i skole, barnehage oh skolefritidsordninger. De leverer til en rekke norske kommuner og opplyser videre at de har tatt steget videre til forbrukermarkedet, med foreldre som en ny kundegruppe.