NYE IMPULSER: Gjennom samarbeidet sitt håper Aars og Iterate å kombinere det beste fra sine respektive selskaper (Foto: Aars/Iterate)
NYE IMPULSER: Gjennom samarbeidet sitt håper Aars og Iterate å kombinere det beste fra sine respektive selskaper (Foto: Aars/Iterate)

Møller-familiens Aars investerer 100 millioner kroner i Iterate

Møller-familiens holdingselskap Aars inngår strategisk partnerskap.

Aars er Møller-familiens familiekontor og investeringsselskap, og eier blant annet selskaper som Møller Mobility Group, OneCo, Møller Eiendom, InfoCare og Alfa Sko. Aars går inn med 100 millioner kroner i Iterate og får plass i styret.

– Aars og Iterate representerer to helt ulike miljøer, med ulik historie og kompetanse. Samtidig deler vi mange av de samme kjerneverdiene og tankene om hva som skal til for å lykkes i fremtidens næringsliv. Kjemien stemte godt helt fra innledende samtaler, og vi ser frem til å jobbe sammen, sier Fredrik Dokk Nygaard, leder for direkteinvesteringer i Aars, i en pressemelding.

Nye muligheter

Iterate har 80 ansatte og omsetter for 90 millioner kroner. Selskapet startet som et konsulentselskap i 2007. Siden oppstarten av en venture-satsning har Iterate eierandeler i 18 nye startup-selskaper, deriblant Woolit, Vake, Flow Technologies, Dagens, og eierposten i Porterbuddy som nylig ble solgt.

- I Iterate har vi gjennom arbeid med våre kunder i konsulentvirksomheten opparbeidet oss kunnskap om programvareutvikling, design, merkevare og digital produktutvikling. Denne kompetansen har Iterate tatt med seg inn i start-up-selskapene. Vi er glade for å få Aars med inn på eiersiden og med på laget. Det gir en helt ny mulighet og vil løfte Iterate inn i en ny fase, sier Anders Haugeto, styreleder og medgrunnlegger i Iterate.