TEST: Qpad 5K - Fint førsteforsøk fra Qpad

Svenske Qpad prøver seg med en avansert spillmus, og lykkes relativt godt.

Publisert Sist oppdatert

Qpad er mest kjent for musematter. 5K er selskapets første forsøk på å levere også det som skal plasseres på musemattene de lager. Navnet 5K signaliserer at musa har en sensor på hele 5 000 dpi.

Selskapet hevdet ved lanseringen at musen var revolusjonerende. Det må sies å være en overdrivelse. På papiret er det ikke mye som skiller Qpad 5K fra andre avanserte spillmus. Sensoren er riktignok svært rask, men ellers er det mye likt.

Der Qpad 5K skiller seg ut i positiv retning er formen og materialvalget. Musa er utformet med høyrehendte i tankene. Formen er uvanlig god og musa ligger svært godt i hånda. 5K er kledd med gummilignende plast som gjør at grepet er godt selv ved hektisk bruk. Det gjør også at musa føles litt mykere og mer behagelig enn mange av konkurrentene. Qpad 5K er muligens den mest behagelige musa vi har testet til nå.

Det er fint lite å utsette på presisjon og hastighet. Musa gjør som du ber den om, og den kan gjøre det særdeles fort. Vi har testet Qpad 5K på musematter fra Qpad selv, samt fra Steelseries, Razer og Roccat. Takket være Qpads egne Glidz-museføtter glir den smertefritt over dem alle.

Dessverre er ikke alt fryd og gammen. For selv om formen er i en klasse for seg, og 5K er utstyrt med en meget god lasersensor, er det ting som ikke helt holder mål. Musa er utstyrt med for få knapper, faktisk bare fem, i tillegg til to knapper som brukes til å justere dpi. Kjedelig er det også at du kun har to hastigheter å velge i uten å gå via driverne. Du kan stille inn to hastigheter, bundet opp til knapper på toppen av musa. vi hadde helst sett at man kunne velge mellom flere nivåer, som med de aller fleste andre spillmus på markedet.

Konklusjon

5K er Qpads første forsøk på å lage en mus for spillere og andre med behov for en ekstra presis mus. Forsøket må sies å være vellykket. Musa er særdeles behagelig å bruke, og den er svært presis og rask. Dessverre er valgmulighetene og knappeutvalget i knappeste laget.