TEST: Roccat Kova[+] - Liten og effektiv spillmus

Kova[+] passer både høyre og venstrehendte, gitt at de har små hender.

Publisert Sist oppdatert

Ved første øyekast kan Roccat Kova[+] virke som en liten, enkel og litt kjedelig spillmus. Den passer både høyre- og venstrehendte. I tillegg er det langt færre ekstraknapper enn det som er blitt vanlig på avanserte spillmus. Det er imidlertid her [+]-betegnelsen gjør seg gjeldende.

Til tross for at det «bare» er syv knapper her, inkludert høyre, venstre og rullehjulknappen, byr Kova[+] på kurant med funksjoner. Du kan sette en av sideknappene til å fungere som makroskifter via EasyShift[+], slik at alle knappene og rullehjulet kan få en ekstra funksjon – for eksempel programmerte makroer. Det er også slik du justerer dpi på musa, ved å trykke [+]-knappen og rulle på hjulet. For å gjøre disse justeringene kreves at du laster ned og installerer driverne fra Roccats nettside.

I motsetning til de fleste spillmusene på markedet, som er laserbaserte, er Kova[+] utstyrt med optisk sensor. Denne er justerbar fra 400 opp til 3 200 dpi. For de fleste burde det være rikelig med toppfart, samtidig som 400 dpi er kurant for finsikting og presisjon.

I bruk er Roccat Kova[+] presis og passelig rask. Museføttene sklir lett over underlaget og den takler varierte underlag. Folk med store, voksne never nok vil synes Kova[+] er litt i minste laget. Fordelen med designen er at den ikke er forbeholdt oss høyrehendte. Det er det ikke mange spillmus som kan skryte av.

Konklusjon

Roccat Kova[+] er en behagelig spillmus som er presis og passe rask. Den er ikke overlesset med knapper, men via EasyShift får du likevel tilgang til hele 16 programmerbare funksjoner. Driverne er enkle og greie å forholde seg til.

Vi hadde gjerne sett at det var mulig å stille dpi enda litt lavere, men helt ned i 400 dpi gjør fortsatt Kova[+] til en av de flinkeste i klassen. Dessverre er det ikke mulig å finjustere dpi utover fire fastsatte nivåer. For de som kan bruke en mus for høyrehendte er det mange vel så spennende alternativer å velge i, ikke minst med tanke på at prisen er i stiveste laget.