NYTT PARTNERSKAP: Fra venstre: Ole-Magnus Lervik Zmuda, Customer programdirektør for ISV i Microsoft Norge, Kristian Kolstad, CTO i Simployer-gruppen, Cornelia Bjørke-Hill, kommunikasjonssjef i Simployer-gruppen og Ole Christian Smerud, partneransvarlig i Microsoft. (Foto: Simployer)

Simployer vil vokse i Europa med Azure

Simployer velger Azure Marketplace for å bli en seriøs HR-utfordrer i hele Europa.

Det norske HR-selskapet Simployer har ambisjon om å utvide virksomheten i Nord-Europa. Som en del av den strategien har selskapet besluttet å bygge tjenestene sine på Microsofts skyplattform, Azure.

– Vi skal bruke tid på å utvikle HR-teknologien i seg selv, ikke på infrastruktur. Azure gir oss trygghet i bunn, samt tid og ro til å fokusere på å utvikle kvalitets-software, sier teknologisjef i Simployer, Kristian Kolstad, i en pressemelding.

Alle Simployers tjenester er bygget som teknologiplattformer som lett kan skaleres internasjonalt.

– Vi har som mål å bli en nord-europeisk spiller innen relativt kort tid gjennom oppkjøp og ekspansjon. Da er vi avhengig av å ha teknologi i bunn som skalerer, og som kan fylles på med lokalt tilpasset innhold, sier Kolstad.

Vil operere lokalt

Simployer ønsker å opprette lokale kontorer i alle land de skal operere i og poengterer at HR er et fagfelt som avhenger og varierer mye av lokale lover og regler. Microsofts tilstedeværelse i nær sagt alle verdens land gjør en ekspansjon lettere, ikke minst med tanke på personvern, mener selskapet.

Når vi nå er på plass i Azure Marketplace, kan vi forhåpentligvis nå lengre og bredere enn vi har kunnet før. Å ha våre tjenester i Azure er uvurderlig for vår evne til å vokse.

Gjennom Azure Marketplace ønsker Simployer ytterligere promotering av tjenestene sine både i eksisterende og nye markeder.

– Når vi nå er på plass i Azure Marketplace, kan vi forhåpentligvis nå lengre og bredere enn vi har kunnet før. Å ha våre tjenester i Azure er uvurderlig for vår evne til å vokse, sier Kolstad

Gjensidig verdi

Microsoft er også fornøyd med det nye partnerskapet. Partneransvarlig i Microsoft Norge, Ole Christian Smerud, peker på at Microsoft er avhengig av partnerapparatet sitt for å lykkes og at selskapet derfor ønsker tette samarbeid med norske teknologivirksomheter.

– Microsoft er et plattformselskap. Vi har spesialiserte partnere innenfor alle industrier som leverer verdi for kundene på toppen av vår plattform, sier Smerud.