FORSVINNER FRA ET STED NÆR DEG: Google+ er mer i live enn på lenge, og Google markerer det med å gjøre nettverket mindre snlig og tilgjengelig. Illsutrasjon: Skjermdump

Livlig Google+ fjernes av Google

Det er ikke deg, men meg, synes Google å si når de fjerner de fleste direktelenkene til SoMe-parentesen Google+ fra egne sider.

Publisert Sist oppdatert

Det er få ting som er så lite beroligende i IT-bransjen som når sjefer forsikrer om at et prestisjeprodukt få vil ha er i live, en suksess, eller ikke dødt.

– Google plus er ikke død. Det er faktisk mer liv der nå enn det har vært på en god stund, sa Bradley Horowitz, produktsjef for Google+ til the Verge i forrige uke.

Livlig sletting

Google demonstrerer livlighetene på sitt vis. Det ferskeste forsøket deres på sosial nettverking i deres egen fold, får fjernet alle lenker fra prominente steder i Google-verdenen. Dette betyr vekk fra Google-søkeskjermen og fra Gmail, tjenester som flere hundre millioner faktisk bruker jevnlig.

Google-brukere vil fortsatt se at G+ rører på seg i Google-app-filspanelet i Chrome og Windows.

I en epost fra Google forklarer en talsperson at endringene skyldes forenklingsbehov.

– Vi har startet med å rulle ut noen små endringer i vår faste Google-navigasjon for å forenkle brukergrensesnittet, er årsaken som oppgis.

En hype til besvær

Google+ har vært en mest hypete floppene blant sosiale medier siden lanseringen. Enkelte brukergrupper, som fotografer og brukere i enkeltland, har vært fornøyd med enkeltelementer. Men nettverket har vaklet med kunstig åndedrett og hele Googles støtteapparat i ryggen uten på noen måte å ha vært i nærheten av suksessen som har rammet Facebook, Twitter, Instagram eller Snapchat.

Spådommene om avliving har vært litt mindre hyppige enn forsikringene fra Google om at de ikke har gitt opp det sosiale nettverket. Sist var forklaringen at Google+ skulle være rammeverket rundt sikker identifisering for alle tjenestene nettverksgiganten tilbyr i skyen.

Nå står det altså til liv mens de viktigste dørene inn til Google+ skalkes igjen.