TEST: Qpad Heaton - For stor for skrivebordet?

Qpad Heaton er en musematte utenom det vanlige.

Publisert Sist oppdatert

Vi tester mye mus og musematter her i PC World, og det er sjelden vi lar oss overraske over ting som kommer inn til test. Da vi fikk Qpad Heaton levert på døra var det i en boks som tilsa at det var noe helt annet enn en vanlig musematte vi fikk. Qpad Heaton er den største musematten vi har hatt til test.

Mange synes nok det virker litt rart å kjøpe avanserte og dyre musematter, og at det er enda underligere at noen tar seg tiden til å teste dem. Men det er nå en gang slik at avanserte spillmus fungerer best på et egnet underlag. Det har med presisjon og lav friksjon å gjøre.

En skikkelig musematte er mer presis, langt glattere og gjerne en god del større enn en enkel stoffmatte. Disse elementene er viktige for folk som tar spilling på alvor. Å kjøpe en avansert spillmus uten å ha en passende matte blir litt som å sette kjerrehjul på en Ferrari.

Qpad Heaton er i plast med en lett teksturert overflate. Qpad Heaton måler hele 43,5 x 36,5 centimeter. Fordelen er at du har mye flate å bevege musa på. Ulempen er at den rett og slett blir i største laget for mange skrivebord. Qpad har også lansert en mindre variant av Heaton-matten, selv om den fortsatt er av det store slaget.

I bruk er Qpad Heaton svært behagelig. Vi har testet den med en rekke forskjellige mus, fra enkle kontorvarianter til de mest avanserte spillmusene på markedet. Spesielt de siste har en fordel ved at museføttene glir svært lett. Det er å foretrekke i hektiske kamper på nettet. Presisjonen er helt på topp. Vi opplevde imidlertid at et par av de enkleste lasermusene ikke alltid var helt velvillige på matten.

Konklusjon

Skal du ha det største og råeste er det Qpad Heaton som gjelder. Matten er rask og presis. Vær imidlertid klar over at den er stor, virkelig stor. Et vanlig skrivebord blir nesten i minste laget. Er du av typen som trenger mye plass til musa kan Qpad Heaton være verdt et kjøp, men for de aller fleste vil det nok holde med den mindre varianten.