NY JOBB: Kathrine Myhre var administrerende direktør i Norway Health Tech, som hun etablerte i 2009 før hun tirsdag denne uken gikk over i stillingen som direktør i Patentstyret. Nå skal hun sørge for at norske bedrifter styrker innovasjon, investeringer og konkurransekraft ved bruk av immaterielle rettigheter. (Foto: Beate Willumsen)

Kathrine Myhre er ny direktør i Patentstyret

Et åremål på seks år.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg gleder meg til å arbeide i et spennende skjæringspunkt mellom innovasjon, forskning, kommersialisering og forvaltning.

Det sier Kathrine Myhre, som tirsdag denne uken tiltrådte stillingen som direktør i Patentstyret – etaten som behandler søknader om patent, varemerke- og designregistreringer i Norge, og som er et kompetansesenter under Nærings- og fiskeridepartementet.

Myhre kommer fra stillingen som administrerende direktør i Norway Health Tech, som hun etablerte i 2009. Hun er statsviter av utdannelse, og har arbeidet i Birkeland Innovasjon, It Fornebu og OsloTech. Det skriver Patentstyret i en pressemelding.

Som direktør i Patentstyret får Myhre ansvar for at norske bedrifter styrker innovasjon, investeringer og konkurransekraft ved bruk av immaterielle rettigheter. 

Stillingen som direktør i Patentstyret er et åremål på seks år som kan forlenges med én periode.