SAMARBEID: Tidligere generalmajor Torgeir Gråtrud innleder samarbeid med KPMG på sikkerhet. (Foto: KPMG)

KPMG kapret forsvarstopp

Den nylig avgåtte sjefen for Forsvarets Spesialstyrker starter samarbeid med KPMGs sikkerhetsmiljø.

Rådgivings- og konsulentselskapet KPMG styrker sin avdeling for sikkerhet og beredskap med Torgeir Gråtrud. Gråtrud har tidligere vært sjef for Hærens jegerkommando og Forsvarets spesialkommando. I 2017 ble han utnevnt til generalmajor i Hæren, og tok senere samme år over stillingen som sjef for Forsvarets spesialstyrker. Mindre kjent er det at Torgeir også har vært leder i Etterretningstjenesten, heter det i en pressemelding fra KPMG.

Gjennom samarbeidet med KPMG vil Gråtrud være tilgjengelig for oppdrag innen sikkerhetsrådgiving, kriseledelse, foredrag og strategiske samarbeid.

– Jeg ser på KPMG som en meget solid og god internasjonal aktør innen sikkerhetsrådgivning, sier Torgeir Gråtrud.

– Det blir interessant og givende å jobbe sammen med kompetente medarbeidere i et solid internasjonalt selskap, forteller han.

Stort nettverk

Stian Ervik leder KPMGs avdeling for sikkerhet og beredskap. Han er svært fornøyd med det nye samarbeidet med den tidligere forsvarstoppen.

– Det er få som kan måle seg med Gråtrud når det gjelder kompetanse innen sikkerhetsdomenet, særlig når det gjelder innsikt og forståelse for sammensatte trusler mot norske interesser. Erfaringen og nettverket hans er unikt, og vi er svært heldige som kan knytte oss til ham, sier Ervik

Sikkerhet og beredskap er et av KPMGs satsningsområder og samarbeidet med den tidligere forsvarstoppen vil bidra til å styrke selskapets fagmiljø på området.

– Min opplevelse er at KPMG utfører oppdrag som er relevante med bakgrunn innenfor min erfaring og kompetanseområde, sier Gråtrud.

– KPMG har et solid sikkerhetsmiljø innen strategisk rådgivning og Gråtrud vil tilføre en dimensjon få andre vil kunne matche, sier Ervik.

Komplekse problemer

Krigen mellom Russland og Ukraina, pandemier og global oppvarming har aktualisert utfordringene knyttet til sikkerhet og beredskap for svært mange norske virksomheter.

KPMG mener dagens komplekse sikkerhetsutfordringer bør løses av team som kombinerer kompetanseprofiler og teknologiekspertise med dyp forretningsforståelse og juridisk spisskompetanse.

– Den solide kompetansen som allerede er til stede i KPMG vil kunne føre til at vi sammen kan få til ytterligere gode resultater. Teamkompetanse er slik jeg erfarer alltid en stor fordel og forutsetning for levering og god rådgivning av komplekse problemstillinger, avslutter Gråtrud.