VOKSER: Adminstrerende direktør Valeriya Naumova i Simula Consulting sikter mot 20 medarbeidere i løpet av neste år. (Foto: Simula Consulting)
VOKSER: Adminstrerende direktør Valeriya Naumova i Simula Consulting sikter mot 20 medarbeidere i løpet av neste år. (Foto: Simula Consulting)

Simula Consulting vokser raskt og jakter på eksperter

Sikter mot 20 medarbeidere neste år.

Simula Consulting hadde et mål om å omsette for 10 millioner i år. Nå ligger de an til å passere 13 mill med god margin, skriver selskapet i en pressemelding.

Neste år er målet å runde 20 millioner kroner.

– Det har vært et helt utrolig spesielt år, men markedet er i ferd med å forstå hva vi kan levere – og det slår ut på etterspørselen, sier adminstrerende direktør Valeriya Naumova i Simula Consulting, i pressemeldingen.

Konsulentmiljøet har sitt utspring fra innovasjons- og forskningsmiljøet Simula og har satset på å tilby kunstig intelligens, datasikkerhet og avansert rådgivning innen programmering.

– Vi har på mange måter løpt foran markedet for å informere om mulighetene som nå ligger tilgjengelig for bruk i både offentlig sektor og i næringslivet, sier Naumova.

Sikter på 20 medarbeidere

I løpet av året har selskapet ansatt flere spesialister og er nå blitt 11 rådgivere. Neste år er målet å nærme seg 20 medarbeidere.

Det pågår en kamp om de gode hodene, men vi har heldigvis et veldig attraktivt fagmiljø å spille på

– Det pågår en kamp om de gode hodene, men vi har heldigvis et veldig attraktivt fagmiljø å spille på – og har samarbeidet med flere dyktige rådgivere fra Simula Research Laboratory. I sum gjør dette at vi klarer å rekruttere raskt, men vi er også blitt et sted som mange orienterer seg mot på grunn av det tunge fagmiljøet vi er en del av, sier Valeriya Naumova.

Vekstområder

Veksten har kommet særlig innen teknologi som automatiserer manuelle prosesser og løsninger som skaper datadrevet beslutning.

– Vi har jobbet mye med å forenkle analyser av såkalt «unlabeled og unstructred data». I praksis handler dette om å avdekke skjulte mønstre som dermed kan benyttes til bedre kommersiell utnyttelse av data. På dette området jobber vi med å analysere alt fra bilder, video og tekstdata, sier Naumova.

På kundesiden har Simula Consulting klart å opparbeide seg et godt rykte innen oppstartsmiljøene og har blant annet levert prosjekter til PorterBuddy, Vendu.ai, Spillfree og 3D-Radar. Samtidig har de fått kunder som Equinor og Statkraft blant de aller største aktørene i næringslivet.