DATALOVGIVNING: Iver vil skape en trygg havn for offentlige og private sky-kunder, som vil være på den sikre siden overfor europeisk datalovgivning. (Foto: Istock)
DATALOVGIVNING: Iver vil skape en trygg havn for offentlige og private sky-kunder, som vil være på den sikre siden overfor europeisk datalovgivning. (Foto: Istock)

Nordiske Iver vil skape europeisk sky

Samler tjenester i sky laget for europeisk datalovgivning.

Publisert Sist oppdatert

Den nordiske skyleverandøren Iver, med 26 kontorer i Sverige og Norge og en omsetning i underkant av 3 milliarder kroner, satser på å bygge en europeisk skyinfrastruktur. Selskapet døper om datterselskapet City Network til Cleura, og lanserer en strategi om å tilby privat og offentlig sektor tjenester helt og fullt i tråd med europeiske lover.

Med utgangspunkt i IT-infrastrukturtjenester (IaaS) er Cleuras mål å bygge opp et digitalt økosystem med likesinnede tjenestepartnere innen AI, sikkerhet, IoT, 5G, GPU og mange flere områder. Allerede i dag tilbyr flere partnere Cleuras skytjenester til kunder som stiller krav om personvern og regeletterlevelse. Partnerskap med ledende lokale og europeiske konsulentselskaper er en viktig del av strategien med å gjøre Cleuras tilbud tilgjengelig for flere virksomheter, heter det i en pressemelding fra Iver.

– Markedet for skytjenester er i kraftig vekst i Europa, og både privat og offentlig sektor har tatt i bruk skyen som en naturlig plattform for digital transformasjon. Parallelt har de juridiske og lovpålagte kravene blitt strengere, noe som innebærer at Europa må øke sin digitale suverenitet. Cleura er utviklet for å oppfylle nettopp disse kundebehovene. Det er en digital plattform for innovasjon som sikrer at den digitale transformasjonen ikke skjer på bekostning av menneskers integritet, sier Johan Christenson, grunnlegger av Cleura og VP Innovation.

– Vi tror på en multisky-verden og på å gi kundene valgmuligheter. Med riktig kombinasjon av skytjenester, hjelper vi kundene med å øke innovasjonstakten, samtidig som vi beskytter de digitale verdiene som skapes. Ut fra det perspektivet er Cleuras skytjenester en viktig og integrert del av Ivers skytilbud, men også en digital innovasjonsplattform som Cleura kan tilby via partnere. Det ligger enorme muligheter i strategiske samarbeid og samskaping av innovasjon med partnere, kunder og andre aktører, sier Carl-Magnus Månsson, administrerende direktør og konsernsjef i Iver.