M-FILES:
M-FILES:

M-Files vokser i Norge etter stor kontrakt

Tidligere i år vant M-Files en stor kontrakt med Statens vegvesen på 120 millioner kroner.

I Norge satser M-Files sterkt på olje, gass og energisektoren. Selskapet oppnådde globalt i fjor en vekst på 33 prosent i abonnementsinntekter og 40 prosent i salg til nye kunder. Selskapet fortsetter å vokse i SMB-markedet og større bedrifter, heter det i en pressemelding.

Det siste året har gjennomsnittlig avtalestørrelse for nye kunder økt med hele 60 prosent. Salget innen segmentet profesjonelle tjenester økte med 30 prosent. M-Files fikk også 100 nye kunder på sin samhandlingsportal, M-Files Hubshare, hvor eksterne brukere kan logge seg inn.

Vekst i Norden

– For M-Files globalt er Norge et strategisk viktig marked, noe sammensetningen på tvers av privat og offentlig sektor bidrar til, med globalt ledende industrier som den norske olje-, gass- og energisektoren. I tillegg har M-Files allerede flere kunder innen blant annet konsulent- og tjenestevirksomhet, sier Stig-Arne Ryeng, som er kundeansvarlig i M-Files Norge.

– M-Files metadatadrevne plattform for informasjonshåndtering er svært velegnet for virksomheter med komplekse prosesser og store dokumentmengder, noe som kjennetegner olje- gass- og energibransjen. Dette har vi fått bekreftet i form av mange møter og stor interesse fra deltakerne på Energyworld, en interesse vi ser frem til å følge tett opp de nærmeste månedene, sier Ryeng.

Rekordår globalt

– 2022 var et rekordår for M-Files, noe som resulterte i den høyeste ARR-veksten (Annual Recurring Revenue) noensinne i Vest-Europa, vi sikret vår største kontrakt innen Professional Services i tillegg til at vi rekrutterte rekordmange nye kunder, sier Antti Nivala, grunnlegger og administrerende direktør i M-Files, og tillegger:

– Dette er et bevis på vår evne til å levere effektive løsninger og det posisjonerer oss som en strategisk partner som løser utfordringer innen informasjonshåndtering. Vi gleder oss til å støtte ansatte med innovative plattformforbedringer i tiden fremover som gir unike kundeopplevelser og høyere kvalitet med lavere risiko.

Partnerskap med Microsoft

I 2022 forsterket M-Files sitt partnerskap med Microsoft ytterligere, ved å lansere en ny abonnementsløsning for M-Files i Microsoft Azure Marketplace. Kunder kan nå bestille M-Files-abonnement direkte via Azure Marketplace og knytte M-Files-abonnement til Microsoft Azure Consumption Commitment (MACC)-løsning. Takket være den dype integrasjonen med Microsoft sine løsninger, hjelper M-Files organisasjoner med å optimalisere bruken av Microsoft 365, med ekstra muligheter for smart håndtering av informasjon og forretningsprosesser.

M-Files gjør Microsoft 365 til et «single point of access» for alle bedriftsdata. Gjennom Microsoft 365 sitt brukergrensesnitt kan bedrifter finne, få tilgang til og administrere alle tilkoblede data, uavhengig av lagringssted. Selskaper som eksempelvis Wärtsilä, OMV, Crowe og VDA er kunder av både M-Files og Microsoft Azure Cloud. I 2. kvartal i år vil M-Files lansere produkter og løsninger som ytterligere komplementerer Microsoft sitt tilbud.