ANSVAR: Jørn Leonhardsen blir ansvarlig for å lede og drive den teknologiske utviklingen og digitaliseringen av Skatteetaten, som har rundt 6500 ansatte. (Foto: Skatteetaten/ Bård Brinchmann Løvvig)
ANSVAR: Jørn Leonhardsen blir ansvarlig for å lede og drive den teknologiske utviklingen og digitaliseringen av Skatteetaten, som har rundt 6500 ansatte. (Foto: Skatteetaten/ Bård Brinchmann Løvvig)

Jørn Leonhardsen er ny it-direktør i Skatteetaten

Skal lede digitaliseringsarbeidet i etaten.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har lett etter en leder som både har dyp faglig innsikt, er særdeles utviklingsorientert og samtidig trygg og strategisk tung med de rette personlige egenskapene. Det sier skattedirektør Hans Christian Holte, i en melding fra Skatteetaten.

Nå har etaten endelig funnet sin nye it-direktør i Jørn Leonhardsen.

Erfaring

Den nye it-direktøren har allerede god kjennskap til Skatteetaten ettersom han i ett års tid har vært leder for etatens informasjonsforvaltnings-divisjon.

Leonhardsen har også 30 års arbeidserfaring fra it-bransjen, hvor han har jobbet i virksomheter som ABB, Telenor og Nets.

It-divisjonen har omtrent 900 medarbeidere, og stillingen innebærer ledelse av et av Norges største it-miljøer, inkludert utvikling og drift, heter det i meldingen. 

I Skatteetaten får Leonhardsen blant annet ansvar for å utvikle nye, effektive og brukertilpassede tjenester for etatens brukere og samarbeidspartnere i offentlig og privat virksomhet.

Utviklingen

– Jeg er genuint opptatt av hvilke muligheter teknologien stadig gir oss. Den teknologiske utviklingen skyter fart, og mer enn noen gang gjelder det å kunne nyttiggjøre de teknologiske fremskrittene til beste for våre brukere og vår virksomhet.  Det vil jeg bidra til, sier Leonhardsen i meldingen, og fortsetter:

– Skatteetaten er en solid organisasjon, men som likevel klarer å være lettbent og utviklingsorientert. Nå ser jeg frem til å bli enda bedre kjent med it-divisjonen, som har et stort ansvar som en tydelig og aktiv rådgiver i Skatteetatens videre forretningsutvikling.

Den nye it-direktøren begynner i stillingen 11. november.