GRÜNDEREN: Odd Ingve Garpestad startet Proplan for 25 år siden.
GRÜNDEREN: Odd Ingve Garpestad startet Proplan for 25 år siden.

Proplan feirer 25 års-jubileum

Siden starten har Proplan gått fra 3 til 100 ansatte og blitt Visma Platinum-forhandler.

Publisert Sist oppdatert

Proplan ble etablert av Odd Ingve Garpestad og to kolleger i Sandnes i 1991 og er nå en av Norges største Visma-forhandlere, ifølge pressemelding.

Ti år senere etablerte selskapet seg samtidig i både Haugesund og Kristiansand. Senere fulgte kontorer i Oslo og Bergen.

I dag tilhører jubilanten en eksklusiv liten gruppe av Visma Platinum-forhandlere – selskapet er én av de fire største i Norge. Proplan utvikler dessuten også egne systemer i Proplan Utvikling og leverer økonomi- og regnskapstjenester gjennom Proplan Services.

Proplan har fokus på forenkling av viktige prosesser i bedrifter med løsninger som dekker alt innenfor regnskap, logistikk, time- og prosjektstyring, crm, lønn, personal, rapportering og analyse.

Robotisering

Erlend Sogn i Visma Software Norge gratulerer med jubileet. Han betegner det som en styrke at Proplan både utvikler egen programvare, leverer standardsystemer og bistår med konsulenttjenester.

– Virkemidlene har forandret seg i løpet av 25 år, men vi vil i prinsippet fortsette å jobbe med det samme. Det er å bidra til kundenes konkurransekraft gjennom effektivisering og automatisering – eller robotisering som seiler opp som begrep nå. Med bredden i Proplan, Proplan Utvikling og Proplan Services står vi godt rustet til dette. Behovet er stort, kanskje særlig nå som næringslivet blir stilt overfor utfordringer og må jobbe enda smartere, sier gründeren, Odd Ingve Garpestad.