Javazone 2023. Foto: Frank Johnsen.
MYE FOLK: Årets Javazone var utsolgt (som alltid, sa en deltaker med lang fartstid). (Foto: Frank Johnsen).

Brød og sirkus

Javazone gikk av stabelen 6. og 7. september 2023. Årets tema var sirkus, og moro var det.

Publisert Sist oppdatert

Alle billettene var utsolgt og forelesninger, seminarer og presentasjoner var godt fylt opp. Computerworld var på gulvet blant partere, bedrifter og offentlige etater. De fleste vi snakket med mente at presentasjoner og lightning talks var interessante og holdt godt nivå.

Ikke bare sirkus, men også brød, eller mye forskjellig mat var tilgjengelig overalt og inkludert i billetten. Fra pølser overlesset med løk og ost til softis med belgisk vaffel. Her var taco og empanadas, salater, wraps, veggis-bar og ymse drikkevarer uten alkohol.

Over alt blinket det i spillautomater, videospill, flipperspill, whack-a-mole, lykkehjul og Knowit stilte med sjakkbrett.

Tollutvikling

Knowit på Javazone 2023. Foto: Frank Johnsen.
SJAKK: Et av de få hel-analoge spillene på Javazone 2023. (Foto: Frank Johnsen).

Tolletaten vil ha flere utviklere og stilte på stand med badeender og hund. For ikke å risikere  noen skandaler hadde de valgt vekk narkohund til fordel for en valutahund som markerer på kontanter.

For å si det sånn: Den ga fullstendig blaffen i meg. Og da den fikk iskrem, glemte den penger også.

Tolletaten. Senior it-arkitekt Lars Reed. (Foto: Frank Johnsen).
Senior it-arkitekt Lars Reed i Tolletaten. (Foto: Frank Johnsen).

– Tolletaten er på plass for å søke flere utviklere, og dermed trappe ned på bruk av konsulenter. Per i dag er de rundt 60 utviklere, men søker flere. Hos Tolletaten går det i Java. Det forteller senior it-arkitekt Lars Reed.

– Vi vil jo også være mer åpne og er her for å være synlig for folk i bransjen. Vi utvikler systemer for å være hard mot de harde og gjøre det enkelt for de som vil spille på lag, sier Reed.

Apoteksystemer

APOTEK: Liv Hartold fra Apotek 1 forteller om en it-avdeling med god størrelse, men søker fortsatt utviklere. (Foto: Frank Johnsen).

Liv Hartold i Apotek 1 forteller at virksomheten er til stede på Javazone for å være mer synlig. Det er ikke mange som vet at apotekkjeden har 120 ansatte på it, og enda trenger de flere utviklere. 

– Apotek 1 driver folkeopplysning, kan du si. Vi har store it-systemer i backend som håndterer alt fra resept til pakkemaskin, sier hun.

Pasienter med behov for det får medisiner pakket for eksempel som dagsdoser i små plastposer.Men før pillene havner der, skal alt sjekkes mot systemer som Reseptformidleren og resten av kjeden av offentlige og pålagte systemer. Det kan være ganske omfattende, og alt er utviklet av Apotek 1 i Java.

Tidligere var det et felles system for alle apotek som sto for integrasjon med offentlige systemer, nå har hver apotek-virksomhet sine egne systemer .

Hartold forteller at det nå er økte krav til sikkerhet, som medfører økt bemanning hos dem. Og at de nettopp derfor er åpne for samtaler med utviklere som kunne være interesserte i ny jobb.

Konsulenter

Andrea Øye, Twoday. (Foto: Frank Johnsen).
KONSULENTER: Andrea Øye i Twoday var ikke overraskende også ute på rekrutteringstokt på Javazone. (Foto: Frank Johnsen).

Det tidligere Visma Consulting er skilt ut og heter nå Twoday. Andrea Øye forteller at de er på Javazone for å vise at de fortsatt er det ganle gode selskapet. Også for å vise at de driver kontinuerlig rekruttering.

– Vi er nå rundt 450 ansatte i Norge, og bare i august tok vi i mot 31 nyutdannede. Vi jakter først og fremst på utviklere og it-arkitekter, forteller Øye. Som gjerne ser etter folk som behersker BI og AI (forretningsanalyse og kunstig intelligens).

Finner folk?

Også Finn.no var til stede på Javazone. De er nå rundt 500 ansatte, av dem 200 på it. Ida Karlsen Løken og Mette Lafton synes årets Javazone har et morsom tema – sirkus, om du ikke husker det, og de setter pris på å treffe mange kjente. Og gjerne noen de ikke kjenner ennå, men som kunne tenke seg å jobbe for Schibsteds Finn.

Finn.no. Ida Karlsen Løken og Mette Lafton. (Foto: Frank Johnsen).
FANT?: Vi vet ikke om Ida Karlsen Løken og Mette Lafton fant flere ansatte på Javazone 2023, men gøy hadde de. (Foto: Frank Johnsen).