LEGAL-EAGLES: Antti Nivala, grunnlegger og administrerende direktør i M-Files og administrerende direktør Kaisa Kromhof i Ment skal samarbeide om løsninger for juss-sektoren. (Foto: Juha Tormala).

Satser på legal-tech og kjøper no-code-selskapet Ment

M-files vil bruke automatisering og kunstig intelligens for å effektivisere dokumentbehandling.

Det finske informasjons- og dokumenthåndteringsselskapet M-Files, kjøper Ment, en spesialist på no-code automatisering av dokumenter. Gjennom oppkjøpet utvider M-files sin ekspertise innen juss-sektoren.

Jurister, både i advokatfirmaer og interne juridiske avdelinger, utfører uforholdsmessig mye manuelt og repeterende arbeid tilknyttet opprettelse og håndtering av kontrakter og andre kritiske dokumenter. Dette er tidkrevende og lite effektivt, i tillegg til at det er personavhengig og ikke skalerbart, hevder M-files i en pressemelding.

M-files tror det foreligger et betydelig potensial for automasjon innen juss, ved at ansatte kan generere innhold til dokumenter direkte fra tredjeparts data – sikkert, og i tråd med lover og regler. Samtidig med at dokumentene gjøres tilgjengelig i hele virksomheten.

– Oppkjøpet av Ment forsterker vår evne til å hjelpe virksomheter med å øke produktiviteten og forbedre bunnlinjen ved å redusere og effektivisere tidkrevende, manuelle arbeidsprosesser, sier Antti Nivala, grunnlegger og administrerende direktør i M-Files, og legger til:

- Ments robuste funksjonalitet innen automatisering av dokumenter styrker vårt tilbud og evne til å gi kunder løsninger som hjelper ansatte med å jobbe smartere og oppnå betydelige forretningsmessige verdier, heter det i pressemeldingen.

No-code

Smidig automatisering av komplekse dokumenter og maler, gjøres med en visuell løsning som ikke krever kompleks koding. Ments eksisterende malbibliotek (Clause Library) skal hjelpe jurister og compliance-medarbeidere med effektiv tilgang til opparbeidet kunnskap.

- Jeg ser frem til det neste steget i vår reise og jeg er stolt av teamet som har gjort dette mulig, sier administrerende direktør Kaisa Kromhof i Ment.

- Sammen vil vi ved hjelp av markedets beste plattform for håndtering og automatisering av dokumenter gi jurister og compliance-medarbeidere muligheten til å oppnå raskere saksbehandling og økt effektivitet.

Ment blir tilgjengelig som en frittstående løsning eller som et supplement til M-Files-plattformen og vil fortsatt bli støttet som et modulært tilbud.