SUKSESS: Kahoots spillplattform er brukt i alle verdens land, og i 2017 vokste antallet månedlige unike brukere med 75 prosent i forhold til i 2016, til 70 millioner. (Foto: NTNU/Kai T. Dragland)

Kraftig vekst for Kahoot

Med 70 millioner månedlige brukere og stadig økende bruk særlig i USA, opplevde det norske spill- og læringsselskapet Kahoot en formidabel vekst i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Det norske selskapet Kahoot har siden oppstarten i 2013 opplevd en fantastisk vekst og suksess. I en pressemelding der selskapet oppsummerer utviklingen gjennom 2017 kommer det fram at det nå er 70 millioner månedlige unike brukere av tjenesten. Det er en oppgang på 75 prosent i forhold til året før. Siden oppstarten har totalt mer enn 1,6 milliarder mennesker brukt Kahoot.

Størst i USA

Det er i USA Kahoot virkelig har slått gjennom. I skolekategorien K-12, altså alle trinn fra førskole fram til høyere utdannelse, bruker og halvparten av elevene tjenesten. Samtidig bruker 47 prosent av lærerne i K-12-området Kahoot.

Det er ikke bare i skoleverket Kahoot har fått et skikkelig fotfeste. Selskapet opplyser at de har en million forretningsbrukere, der en fjerdedel av disse er i Fortune 500-selskaper. Denne kategorien brukere doblet seg i løpet av 2017.

Av de 70 millioner månedlige brukerne selskapet har, er 42 millioner av dem i USA. Dette er 60 prosent av brukerne. Til sammenligning var det 1,8 millioner brukere i Norge.

1,6 milliarder brukere

Totaltallene til selskapet er også formidable. Siden oppstarten av tjenesten i 2013, har altså mer enn 1,6 milliarder mennesker brukt Kahoot, der en milliard av disse var i USA. Ifølge selskapet har Kahoot blitt brukt i alle verdens 206 land nå.

På plattformen er det nå 51 millioner forskjellige spørrespill for enhver kategori. Dette tallet har vokst med 84 prosent det siste året. Kahoot forteller også at det legges ut 3,3 nye spørrespill hvert sekund, eller 200 i minuttet. På disse besvares 240 spørsmål i sekundet, noe som blir til 14,400 svar i minuttet.

Professor Alf Inge Wang ved NTNU har komponert musikken som brukes i spillet. Etter som spillet har blitt brukt 1,6 milliarder ganger siden oppstarten, gjør dette professor Wang til en av Norges mest spilte artister, på linje med A-ha og Kygo.