IVESTERER: Accenture, her prominent plassert i teknologi-miljøet på Fornebu, investerer i kunstig intelligens. (Foto Toralv Østvang)

Accenture investerer 3 millioner dollar i KI

Extended Data & AI-praksis for å tilby nye bransjeløsninger og forhåndsbygde modeller som vil hjelpe selskaper over 19 bransjer med å drive verdi.

Publisert Sist oppdatert

Accenture lanserer også AI Navigator for Enterprise-plattformen for å veilede KI-strategi, brukssaker, strenge forretningssaker, beslutninger og ansvarlige retningslinjer; og Center for Advanced AI for å maksimere verdien av generativ og annen KI.

De vil også doble sitt AI-talent til 80 000 mennesker gjennom ansettelser, oppkjøp og trening.

Ansetter etter oppsigelser

Dette skjer to måneder etter at selskapet kunngjorde at det ville si opp 19 000 ansatte, tilsvarende 2,5 prosent av arbeidsstyrken, for å redusere kostnadene i en usikker makroøkonomisk situasjon. 

Imidlertid vil omtrent halvparten av disse kuttene, ifølge Accenture, komme fra ansatte i back office som jobber med ikke-faktureringsarbeid, og selskapet spesifiserte på det tidspunktet at "vi fortsetter å ansette, spesielt for å støtte våre strategiske vekstprioriteringer."

Investeringen på nesten 32 milliarder kroner skal skje over tre år. Dette skal bidra til å hjelpe kunder i alle bransjer raskt og ansvarlig fremme og bruke AI for å oppnå større vekst, effektivitet og spenst.

– Det er enestående interesse på alle områder av AI, og den betydelige investeringen vi gjør i vår Data & AI-praksis vil hjelpe våre kunder å gå fra interesse til handling til verdi, og på en ansvarlig måte med klare forretningssaker, sa Julie Sweet , styreleder og administrerende direktør, Accenture.

Sterkt fundament nå

– Bedrifter som bygger et sterkt fundament av AI ved å ta i bruk og skalere det nå, der teknologien er moden og gir klar verdi, vil være bedre posisjonert til å gjenoppfinne, konkurrere og oppnå nye ytelsesnivåer.

Våre kunder har komplekse miljøer, og i en tid der teknologien endrer seg raskt, lar vår dype forståelse av økosystemløsninger oss hjelpe dem med å navigere raskt og kostnadseffektivt for å ta smarte beslutninger.

Se pressemeldingen for mer informasjon.