PRØVER IGJEN: Nok en gang er Tiktoks tilknytning til Kina et tema i USA. (Foto: Unsplash)

Vil bannlyse Tiktok igjen

Denne gangen står senatorer fra begge politiske partier bak.

Da Trump var president forsøkte han å bannlyse appen Tiktok på grunn av dens kinesiske eier og mulige sikkerhetsproblematikk. Det førte til flere runder rettslig vurdering som endte med at Tiktok igjen ble lov.

Nå samler amerikanske politikere seg bak et nytt lovforslag som kan blokkere alle transaksjoner med sosiale medier som er i eller under påvirkning fra Russland og Kina. Det fryktes at Tiktok, som er eid av Bytedance Ltd, kan brukes for å spionere på amerikanere og sensurere innhold. Det melder Reuters.

– Det er urovekkende at i stedet for å oppmuntre administrasjonen til å konkludere i sin nasjonale sikkerhetsgjennomgang av Tiktok, har noen medlemmer av kongressen besluttet å presse på for et politisk motivert forbud som ikke vil gjøre noe for å fremme den nasjonale sikkerheten i USA, sa en talsperson for Tiktok.

Det er allerede flere stater som har bannlyst bruk av appen på statseide enheter og nettverk på grunn av nasjonal sikkerhet.

Tiktok har vært i dialog med den amerikanske komitéen for utenlandske investeringer i flere måneder for å nå en avtale som vil sikre dataene til over 100 millioner brukere og dermed trygge nasjonal sikkerhet.